dolma sarma surecinin sosyallesmeye etkisi

ederleziavela
asosyal insanların topluma kazandırılmasında buyuk rol oynayan hede.

bilindigi uzere "dolma sarmak" bir sosyal aktivitedır.

anne, kolu kom$u, kom$unun fıngırdek kızı, teyze, hala vb organızamalar, bu sanatsal degeri olan aktivitenin ayrılmaz butunleridir.

en az toplu halde " agda " yapmak kadar sosyal bir olay.

misal,

icine kapanık, omrunu bilgisayar ba$ında adult sitelerin sayfaları arasında sorf yaparak geciren sivilcesi bol ergen bunyelere tavsiye ederim.

dolma sarmak, me$akatli bir i$ oldugundan dolayı, annaler bu sanatsal calı$manın yukunu en aza ındırgemek maksadı ile, evi karılar hamamı’na cevirir. bir tarafta dolma sarılır, diger tarafta kom$unun fingirdek kızı dolma saranlara hızmet eder.ne bileyim cay verir, eger dolma yerde sarılıyorsa, saranların sırtına minder falan yerlestirir.kısaca evlenilecek caga geldigini birilerine gosterme cabası icine girer.

ama burada ergeni ilgilendiren olay, kom$unun fıngırdek kızının size cay getırıp getırmeyecegıdır.es kaza " eki eki " " x " cay alır mısın ? gibi bir sual yoneltirse, biliniz ki hatun sıze yazılıyor.

iste o anda, ya sosyalle$tın ya da ziki tuttun.omur boyu adult sitelerin cracklerini download ederek omrunuzu tamamlarsınız.

utanmadan, sıkılmadan, " ben alırım mualla zahmet etme " gibi gereksız incelıkler yapmak kanımca salaklık gostergesıdır.bırak ceylan gıbı sekerek gırsın iceri, " aaa bu ekrandaki ne diye " kolpadan yakla$sın sana! fakat dikkat etmek lazım, ekranda porno site falan acık olmasın, zira kadın milletinin ı$ıne akıl sır ermez. es kaza ekranda " rocco " babayı falan gorur, tırsar, allama ıceride dolma saran mahalle e$rafına ispikler, onsan sonra terliklerden mi kacıyorsun, oklavadan mı sıyrılıyorsun o sizin alcak surunme kabiliyeti ve refkleslerinizin hızlı olması ıle alakalı teknık bir konu.



olaylar gelısır...

temel atılır, ertesi gun aile cay bahcelerine gidilir, tabi hatun yanında 3 ablasını da getırebilir, bu yuzden yanınıza yeterlı para almayı unutmayın.

bak sosyallestık bile.
kurabiye
1)hayatında hiç dolma sarmamış birey, dolma sarmanın ne demek olduğunu bilmediğinden, dolma sarmış emekçiye eline sağlık demez,bu yüzden arzu edilmeyen kişidir sofrada.
2)dolma sarmayı denemiş ama becerememiş bireyin kendine güveni azalmıştır, her yediğinde aklına bu anısı gelir ve bu yüzden kronik depresyon yaşar. sosyalizasyon sürecinden artık soyutlanmıştır. o yalnızlığa mahkumdur artık.
3)dolma sarmayı beceren ama sarmayan birey hep kaçak oynar. böyleleri arkadaş toplantılarında bekletir. fakat bi süre sonra arkadaş grubu bu durumu artık daha fazla çekemez olur ve onu çağırmazlar bile.o sevilmeyendir. defolsun gitsindir.
4)bu süreçlerin hepsini yaşamış, fakat akıllanıp kendini toparlamış ve her şeye rağmen iyi bir dolma sarcısı ve yiyicisi olan birey mutludur.ortamda rahattır ve insanlara huzur verir.kendine güveni vardır ve bu yüzden elini neye atsa başarır.çok sosyaldir.alternatif dolma partileri düzenler, hasta ziyaretlerine dolma sarıp gider, dolma tarifi verir....
elbereth
"dolma sarmak ne ki" diye düşündüren başlıktır zira dolma doldurulur, sarma sarılır, önce kavramları oturtalım ardından yorum yapmamız daha sağlıklı olacaktır.


neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol