çocukken yapılan deneyler

0 /
hergele
bir adet kara sinek yakalanır kanatları kopartılır, bir tel yardımıyla sineğe 220 v uygulanır ve bir süre sonra karasinek daha da kararmaya başlar biraz kabarır.bu deneyden öğrendiğim şey ise sineğe elektrik verince ölüyormuş.çocuktum.
goetica
kediyi çama$ır makinasında yıkamak:

efendim sokaktan bir adet kedi alınır, eve pis olduğu için anne ki$isi tarafından alınmayacağını bilerek temizlemek amacı ile çama$ır makinasında yıkanmaya çalı$ılır. burda zannımca kedinin sağlam çıkıp çıkamayacağı merak konusudur. neyse ki kedi sağlam çıkar, fakat kulaklarından asarken ölür. bu deneyimizden çıkardığımız sonuç, kediler yıkanmaz. evet.

janthamade
kediyi ne kadar yuksek atarsak dort ayagi uzerine dusmeye devam eder sorusunun cevabi uzun yillar once yapmis oldugum deneyle cevaplanmistir her zaman 4 ayak uzerine dusen kediler 5 inci kattan atinca yine 4 ayak uzerine dusmelerine ragmen sakatlanabiliyor...
dersaadet
önce tavaya yağ konulur ve yüksek ateşte iyice kızdırılır, kızdırılııırr, kızdırılıııırr.. e alev çıkması gerekiyor ya az önce tv de yaptı aşçı amca. yanık yağ kokusu iyice kesifleşince yumurtalar kırılır, ve sonra..

anne kişisi:
- allah belanızı vermesin tavayı yakmışsınız, ortalık leş gibi yağ kokmuş, dolaptan buz alıp koy eline de su toplamasın yanan yer, müstehaktır sana, iyi olmuş..

kyrlanas
supriz yumurtadan arta kalan oyuncak tupun icine deterjan,kolonya,ozon,parfum ve evdeki bilimum sıvı malzemeyi doldurup "ben bomba yaptım" diyerek balkondan asagı atmak suretiyle bomba deneyi.
hormonsuz domates
selpak’ın kokulu peçetelerinin yeni çıktıgı zamanlarda, bardağa su doldurup içine o gül kokulu selpak mendili ittirmek ve birkaç gün geçtikten kendi parfumunu oluşturmak.
freeutopia
abilerimizden duymuştuk gaz çıkartırken ateş tutunca alev alıyormuş.. çocukluk işte denedik tabiki..arkadaşın pijaması biraz yandı..tabiki birazda dötü..
kris kindle junior
bir adet arı yakalanır kanatları koparılır ,sonra torpilin içindeki barut çıkarılır ve yerde bulunan arının üzerine dökülür,bir kibrit yardımıyla barut yakılır ve pufff.arı ortada yoktur.

sonuç:barut çok yanıcı bir maddedir,arı barutun yanmasıyla ortaya çıkan sıcaklıkla kül oluyormuş
esmeralda
o zamanlar şokella reklamı vardı,bir çocuk çok meşakatli bir deney yapmıştı,ona çok özenmiştim.bende elimdeki imkanlarla gayet bilim adamı ruhumla deneyime soyundum.deneyim yaprak rengini değiştirmekti.ikibuçuk litrelik kola şişesine su,deterjan,sabun atmıştım,içine de yaprak koymuştum.bir gün boyunca gün ışığında bekletmiştim.ertesi gün renginin değiştiğini görünce çok sevinmiştim,boş insan olmadığımı ve bu ülkenin bana ihtiyacı olduğunu düşünmüştüm.taki bunu büyüklerime anlatıp götlerinle yarılana kadar.o günden itibaren deney işini bıraktım.
zenana
-çekirgeler yakalanır cephane yapılır.
-canlı haldeki hayvanların bacakları itinayla koparılır.
-ve kalaşnikov adını verdiğimiz bacaklar eklem yerinden pıçınk pıçınk nidalarıyla sıkıştırılarak karşılıklı fırlatmak suretiyle pek bi güzel savaşılır.
-yeni bi savaş silahı geliştirilmiş olur.
artemisia
deney malzemelerimiz: 1 piknik tüpü, makas, su, bir boş şişe, ısıya dayanıklı bir kap(tercihen tencere) ve çiçekli bir bahçe...
deneyden beklediğimiz sonuç: annemizin bizim sürmemize izin vermediği parfümünden daha güzel kokan bir parfüm yapmak.
deneye katılan bilimadamlarının ortalama iqları: yaklaşık 80-90 civarında, bildiğiniz çocuktuk yani.
deneyin yapılışı: güzel kokan çeşitli çiçekler bahçevana yakalanmadan itinayla koparılır. koparılan çiçekler su dolu tencereye makas yardımıyla un ufak edilerek konur. su kaynayıncaya kadar karıştırılarak beklenir. kaynamış çiçekli su soğuyuncaya kadar bekletilip şişeye konur.
sonuç: elde edilemeyen parfüm kokusu+elde edilen gül suyu ve anneye tüple oynarken yakalanınca suratta patlayan tokat= başarısız deney.

su yerine alkol koysaydık olacaktı, biliyorum ben..
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol