milletvekillerinin maaşlarıni az bulması

hepimizhiciz
daha önce devletten özel şoför, milletvekillerine yeni yapılacak binaların hızlandırılması konusunda taleplerde bulunan akp’li soner aksoy’un son bombasıdır.
aylık 8,200ytl’ilk maaşın yetmediğini söyleyip, bir de utanmadan kredi kartları yüzünden birçok milletvekilinin zor durumda olduğunu belirtmiştir.

ylmzcrk

hakettiklerini almamaktadırlar. bu yüzden milletvekili olarak görev yapan kişilerin maaşları artmalıdır.gayri safi milli hasılası 500 milyar dolardan fazla olan bir ülkenin yönetimini teslim ediyoruz, güvenlik, eğitim, sağlık, adalet, diyanet işleri, maliye, tapu kadastro, sosyal hizmetler(çocuk esirgeme,yetiştirme yurtları,yaşlı bakımevleri), ulaştırma, sanayi ve ticaret, gümrük, mahalli idarelere aktarılan paylar ve aklıma gelmeyen diğer giderlerin tüm kontrolü, ödeneklerin tüm kontrolü, bu mekanizmaların başına gelecek idarecilerin tayinini, bu kurumların trilyonluk ihalelerinin tek sorumlusu ve yetkilisi yapıyorsun ama maaşa gelince 8.000 ytl çok diyorsun. bu akıl mantık kabul eden bir şey değildir. konum gereği elbetteki harcamaları sıradan vatandaşa göre fazla olacaktır. bunu kabul etmek gerekir. bu kadar imkanın içinde onu tatmin edecek maaşı vermezsen ihaleye fesatta karışır, eşe dosta rantta sağlanır. kimse kusura bakmasın.

eminim asgari ücretle geçinen nasıl geçiniyor denecek. haklılar söyleyenler. ben de söylüyorum. ama iki yanlıştan bir doğru çıkmaz. o az diye diğeri de az olamaz. milletvekilleri bir ülkenin tüm ekonomisini olumsuz etkileyebilir çünkü.

çözüm daha az sayıda milletvekili ve daha yetkili daha aktif konumlandırma. her biri bakana yakın yetkide olmalı. milletvekili salona gelip uyuyup, uyanır uyanmaz da ne oylandığını bilmeden kendi grubunda gördüğü kişilerin eline bakarak oy vermemeli.

ülkemizin daha gelişmiş, modern, huzurlu ve yaşanır olması dileğiyle.
sepulturk


saçmalığın daniskasıdır, şuursuzluktur. en basitinden düşünmek gerekirse oraya senin benim gibi orta gelirli adamı koymuyorlar. milletvekili olabilmek için balya balya paraları saçan, saçabilen, buna imkanı olan insanlardır bunlar. şimdi de gelip "bu para bize yetmiyor" gibi safsatada bulunabiliyorlar. vay anasını sayın seyirciler ya. ne kadar kolyamış her şey.

efendiler biraz eğri oturup doğru konuşun. sizlerin kendi işlerinizden kazandığınız paralar zaten yedi ceddinize yeter. paraya pula bu kadar düşkün olacağınıza ilk önce ülkeyi adam gibi yönetin. sonra halk karar verir zaten sizin ne kadar para alacağınıza.
idiamin
kimse kimseye zorla yetki vermiyor, onlar yonetime talip oluyor, millet de yonetme yetkisini onlara veriyor. aday olurken biliyorlardı ne kadar maaş alacaklarını, nerden ne kadar rant kaldırabileceklerini...
rantlardaki ufak gecikmeler sebebiyle maaşlara yuklenilmesi pek dogru bir strateji gibi gelmedi bana. zaten bakınca da akp’li li tek bir vekilin munferit onerisiymiş. biraz daha bekle be vekil bey, anayasayı bir halledelim, ozelleştirmeler yine tam gaz devam edecek merak etme...
cinderella man
bunların dışında birde fazladan alacağım var diyenler vardır. bunlar iki elin parmaklarını geçmemektedir. bu durum son seçimlerden önce görülmüştür. bu kişilerin başında zülfü livaneli, turhan çömez gibi isimler vardır. geri kalanı ise tüyü bitmemiş yetimin hakkını az bularak zam isteyen zavallılardır.
ylmzcrk
hem o kadar balya balya para vererek milletvekili olunabileceğini bilirsiniz, hem de karşılığında 8.000 maaş verip dürüst olmasını beklersiniz. işte saçmalığın daniskası, şuursuzluğun daniskası budur. kise kendi işinden kazandığı parayı sana bana harcamak zorunda değil. isterse hayır yapar.
nasıl olsa rant kapıları var neden maaşa zam istiyorsun demek nasıl bir zihniyettir. yolsuzca rant alacağına maaş alsın ama işini tam yuapsın , en ufak hatasında kafasını götürsünler. elbetteki yönetime aday olunuyor ama bizler mantıklı düşünemezsek onlardan beklemek zaten hata olur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol