ashqiya

elma sekeriiii
#673554
$imdi nerden ba$lasam diye dü$ünüyorum aslinda,ama yeni gelen bir bilgice,bazi konular hakkinda bilgi vermek gereklidir diye du$unmekteyim.
ha bu arada ho$ gelmi$tir sozlugumuze.
neyse, biz sözluk olarak turbana degil, turbanin bir simge haline getirilip siyasi alana ve dolayisiyla da kamusal alana ideolojik ve de siyasi simge halinde ta$inmasindan rahatsiziz.yoksa burada annesi kiz karde$i kapali olan cok insan vardir,saygi sonsuzdur.
bizi turbani ma$a olarak görüp kullananlarin ve bu $ekilde de bazi emellerine alet edip ülkeyi kendi icinde bölmek isteyenlerin elleri kirilsindir .bu entry de burda bitsindir, bol eglenceler dilenmelidir.

dipnot:
el menzile beynel menzileteyn
#673554

bazen dusunuyorum da kiralim butun elleri kimse dokunamasin..ne turbana ne de #679973 seyine..

dokundugumuzu batiriyoruz..hic balta girmemis ormanlarda kuslar birbirlerinin gozunu oyuyor mu?..yok orada olsa kesin olurdu..

turban, inancinin bir ifadesi olarak kullananlarin elinden alindi dokunanlarin elleri kirilasi bir turbe haline geldi..turbede yatan alimin gunahi ne ki bu adamlar mum yakip etrafinda donuyor..mum yakan adamlari sopayla kovan adam onlardan daha mi az mutaassip..yada turbana uzanan elleri kirana seyini uzatanin..

insaniz maalesef..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol