evlilikler 7 yıl sonunda bitsin

burakthy
almanya’da fürth kaymakamı gabriele pauli, evliliklerin "zaman ayarlı" olması talebiyle gazete manşetlerine oturdu. aday olduğu hıristiyan sosyal birlik partisi (csu) başkanlığı için siyasi programını açıklayan pauli, evliliklerin 7 yıl sonra otomatikman sona ermesini istedi.

adini csu genel başkanı ve bavyera başbakanı edmund stoiber’e karşı çıkışıyla duyuran fürth kaymakamı gabriele pauli, gündem yaratmaya devam ediyor. hıristiyan sosyal birlik partisi csu’nun boşalan genel başkanlığına aday olan pauli, seçimlere bir hafta kala programını açıklandı. parti başkanlığı için hazırladığı programda evliliklerin 7 yılla sınırlı olmasını öngören pauli’nin bu isteği almanya çapında büyük yankı buldu.

almanya’daki evliliklerin son dönemde oldukça krizli olduğunu vurgulayan gabriele pauli, eşlerin daha kolay boşanması ve maddi manevi tasarruf sağlanması için nikahlı durumun 7 yılla sınırlandırılmasının en uygun çözüm olacağını duyurdu.

katolikler tepkili

çoğu evliliklerin ancak 7 yıl dayandığını iddia eden pauli, yasa yoluyla değişikliğe gidilerek, tarafların istekleri halinde rahatça boşanılmasının sağlanması talebinde bulundu. csu programında yapılacak küçük bir rötuşla söz konusu meselenin çözüm yolu açılabileceğini kaydeden pauli, "artık yukarıdan dayatmalarda politika yapılamaz. ben gerçeklere göre hareket ediyorum" dedi.

pauli’nin süreli evlilik talebine en fazla tepki koalisyon ortağı hıristiyan demokratların (cdu) kardeş partisi olan csu’nun içinden geldi. bavyera adalet bakanı beate merk (csu) ise, "böylesi düşüncelerin konuşulması bile saçma. en başta anayasaya aykırı bir talep" dedi. bavyera’da hakim olan katolik kilisesi de aile kurum yapısını bozacak her türlü tartışmanın tehlikeli olduğu açıklamasında bulunrak pauli’nin talebine sert tepki gösterdi. federal düzeyde yapılan yorumlarda ise pauli’nin daha şimdiden politik intiharda bulunduğu ifade edildi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol