sırt ağrısı

tamu
masa başı iş yapanlarda ve bilgisayar başında uzun zaman geçiren kişilerde çok sık görülen, berbat bir rahatsızlık veren ağrı.
elma sekeriiii
duru$ bozuklugundan da kaynaklanabilirmi$. o yüzden her ne $ekilde olursa olsun düz durmaya çalı$ın.

ya ben farkettim ki, zaten bu düz durma hadisesi bir insanın özgüveniymi$. özgüven eksikligi ya$ayan bireylerde kendini toplumdan uzak tutma, fazla ortama karı$mama, karı$sa bile çok açılmama psikolojisindeki bireylerdeki duru$ bozuklugu bu durumlardan ileri gelmekte.
misal bir kız cocugu, yeni cıkan gögüslerinden utandıgı için öne dogru egilebiliyor ister istemez. bazısı gögüsleri büyük görünüyor diye saklamak amaçlı bilerek o $ekilde durmakta. sonrasında alı$kanlık haline gelen bu pozisyon; ileride kronik sırt agrısı, bel agrısına dönü$ebiliyor ve kamburla$ma meydana gelebiliyor.

bu durumdaysanız, kurtulmak istiyorsanız, pilates ya da yoga yapın. ya da en kötü ihtimalle sırt kaslarını sıkla$tıcı bir kaç hareketi her gün yapın.

çekilmez derttir bu menem.
deus ex machina
şuanda beni geberten ağrıdır. dün duştan çıkınca kesin rüzgar yedim oturduğum yerde, de bu kadar ağrıtır mı be? ölüyorum lan, ağrı kesici aldım ilaç sürdüm geçmiyor geçmiyor. komşu sıcak havlu mavlu bişeyler dedi onu yapıcam şimdi. hadi bismillah.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol