akın birdal

devourthedamned
insan haklari dernegi eski genel baskani.devletin bolunmez butunlugu aleyhine yuruttugu propagandalara dayanamayan 2 kisi tarafindan zamaninda ihd’nin burosunda kursunlanmisti ki olumden zor kurtuldu.halen daha turkiye cumhuriyeti icinde bir savasin surup gittigini ve bu savasin tek tarafli oldugunu,bolucu teror orgutunu muhattap alarak;orgutun ilan ettigi ateskesi dikkate aldigini,ateskes sirasinda bilmem kac kisinin ic guvenlik operasyonlarinda oldugunu her firsatta soylemektedir;ancak bolucu orgut tarafindan derileri yuzulen masum insanlarin,koyleri basilan koylulerin,karisinin gozu onunde kursuna dizilen astsubayin ve karisinin,silahsiz olarak oldurulen 33 erin ve en nihayetinde sonucta 30bin kisinin bir nebze de olsa insani haklari yok mudur?terörle mücadelenin suç olmady?yny anlamak istemeyen insanlardan birisir.
ya basta viva zapatista
uluslararası insan hakları federasyonu genel başkanlık görevini yürütmektedir.sosyalist demokrasi partisi’nin kurucu genel başkanıdır.ödp içinde parti hukukuna uymadıkları gerekçesiyle kadıköy ilçe üyeliğinden ihraç edilen 11 kişi arasında yer almaktadır.ödp içinde kürt sorunundaki farklı bakış açıları nedeniyle durmamışlar ve farklı bir parti kurmuşlardır.
ihd genel başkanı iken türk intikam tugayları (tit) adlı faşist grubun silahlı saldırısı sonucu yaralanmış ve o günlerde gündeme oturmuştur.
steroid
şemdin sakık ın ifadesinde pkkyla ilişkili olduğu yönünde bilgiler mevcut olduğu için ubp genel başkanı sn. semih tufan gülaltay tarafından vurulduğu idda edilen 9 canlı vatan haini.
independence
bugun abdullah ocalan’i da iceren bir af istemi ile yine gundeme oturdu.hayir o degil de abdullah ocalan icin af isteyebilen birilerinin hala mecliste yer i$gal etmesi ve hala ulke yonetminde soz sahibi olmasi koyuyor bana.
miafori
zamanında insan hakları diye, meğer(biz sonradan anlıyoruz) pkk haklarını savunmuş ve birçok masum solcu vatansever gencide kendi pis emellerine alet etmiş, dtp li vekil.
idiamin
zamanında ugradıgı suikast girişimi sonrasında suikastçisine az küfretmediğim kişi.
ulan 15 metreden 2 el sıkıyorsun ve olduremiyorsun. bak adam vekil oldu sonunda.
peptid
3 aralık günü bilkent üniversitesini ziyaret etmiş dtp’li vekil.amfide bulunan çoğu öğrenci tarafından alkışlanarak protesto edilmiş, hatta hakarete varan sözler açıktan ve yüksek sesle kendisine söylenmiştir,o ise bunları gayet normal karşılamış ve öğrenciler gibi çirkefleşmemiştir kanımca.
independence
türkiye büyük millet meclisi 23. dönem milletvekili
akin birdal diyarbakir
akın birdal, 2 ocak 1948’de niğde’de doğdu. babasının adı gafur, annesinin adı melek’tir. ziraat yüksek mühendisi; ankara üniversitesi ziraat fakültesi toprak ilmi bölümü’nü bitirdi. yüksek lisansını gazi üniversitesi’nde işletme alanında tamamladı. uluslararası insan hakları federasyonu başkan yardımcısı olarak görev yaptı. sosyalist birlik partisi, birleşik sosyalist parti, özgürlük ve dayanışma partisi, sosyalist demokrasi partisi kurucu üyeliklerinde bulundu. ihd ve sdp onursal genel başkanı. anı-belge, deneme ve öykü türünde üç kitabı yayınlandı. orta düzeyde ingilizce bilen birdal, bekâr ve 2 çocuk babasıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol