bir düşünce bin değişim

broken promise
düşünceler zamanla değişir. değiştiği sürece insan kendini anlar. farklılaştığı sürece doğruyu hayata uygular.

insan kavram karışıklığı içinde kendini yönlendireceği bir yol arar sürekli. her olay ona farklı bir bakış, hayatına yön veren bir düşünce getirir. beyni yeni düşünceye henüz alışmışken, kafasını kurcalar yeni bir soru. bu karmaşık düşünceler arasında gerçeği bulmak arzusuyla boğuşurken, öğrenmeye devam eder. öğrendiğini sorgular kafasında. sorguladıkça değişir.

kafasını oturtamadığı için kızar kendine. konuşamaz olur istediğini. her konuşması bir çelişkilidir çünkü. kaybetmenin ne demek olduğunu anlamayan, değişmenin yüzlerdeki boya olduğunu sanan aptallara benzemek istemez. küçüldüğünü hisseder.

yaptığı ile yapması gereken arasındaki fark tedirgin eder.
karar verir bir daha değişmeyecek. fakat bir şeyi unutur, düşünceler ele geçirilmiyor.

bu karışık devir yaşam boyunca kendini yenileyerek devam eder. her yenileyişte bir şeyler aşar insan, gerçeğe daha da yakınlaşır. anlar ki öğrenmenin sonu yok. insan kendini sınırlandırsa bile düşünceler kural tanımıyor. sürekli değişiyor, farklılaşıyor. bir zamanlar aptalca bulduğu değiştirmeye korktuğu doğrultular farklılaştıkça öğrendiğini hissediyor insan ve asla saplantılarını değiştiremeyeceklerini bildiği aptalların varlığını hatırladıkça kendisiyle gurur duyuyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol