yngwie j malmsteen

0 /
death in babylon
asmis isvecli gitarist.hakkinda megaloman iddalari vardir.ama ben oyle gitar calsam ben de megaloman olurum.hakli adam.ayrica karisi da izmirlidir.bir konserde tanismislar.onun icin turkiye’ye pek sik ugrar.
risingforce
bugune kadar dinledigim en iyi sololari atan sahis. nickimin en sevdigim parcasinin adini almasi da ayri bir baglilik gostergesi.ama konserine gitmek bir turlu nasip olmadi ne yazikki
mrvai
kendisi bir türün temsilcisi sayılabilir.hızlı çalmasının dışında çokta önemli bir gitar tekniği geliştirememiştir malesef.bunun yanısıra yazdığı şarkı sözleri ile müziği birleştirememektedir.bu zaten bir virtüöz için gerçek bir problemdir.hızlı bıdır bıdır çalar iyi,kabul ettik.bence bu buyuk ünü yakalamasının sebebi gerçekten bir tarzın ilk temsilcisi olması ve hızı.fakat güzel müzik yapıyor diyemeyeceğim.

isimsiz kahraman
isvecli dunyanin en hizli gitaristi olan malmsteen bir futbol antreemaninda jimi hendrix in olduunu duyunca antrenorune gider ve ben gitar calmak icin futbolu birakiyorum der...
gottacatchemall
isvecli gitaristtir. dunyanin en hizli gitaristi oldugu genellikle ortaokul ergen gencleri arasinda konusulsa da daha hizlilari mavcuttur. tabi ki hizi ununun en onemli etkenidir fakat aslı basarısı kendi yarattıgı bir tarzı olması ve bu tarzın temsilcisi olmasıdır(bkz: neoclassical rock).pek duygulu sololar atabildigini soyleyemeyecegim hatta odundur!

edit: jimi hendrix oldukten sonra futbolu birakip gitara baslayan joe satrianidir!!!malmsteen annesinin getirdigi gitar ile gitara baslamıstır. malmsteen de jimi hendrixten etkilendigini belirtir fakat etkilenmis olsaydı azıcık daha duygulu mantıklı sololar atardı...
max
duygudan yoksun virtüözdür.hep aynı yerlerden solo atar.onu virtüöz yapan tek şey çok hızlı olmasıdır ama benim gözümde jason becker ın tırnağı bile etmez bu adam.ritchie blackmore bu adam için attığı soloları gitarın 5 telini çıkarıp tek telde atabilirse o zaman gözüme girer diyerek taşak geçmiştir ayrıca...
reddevil
rivayete göre,kendisi ozzy’nin ilk solo albümü için yaptığı seçmelere katılmıştır,ama ozzy randy’i seçtiği gibi,kendisine de şöyle demiştir: "güzel çalıyorsun,ama ruhun yok."
reddevil
ayrıca youtube’da bir videosunun, üzerine türkçe küfürlü bir dublaj yapılmış versiyonu da bulunmaktadır bu isveçli amcamızın,videolar yaran niteliktedir,dikkat edilmelidir.
blackpuppet
minör dizi uzerinde oldukca hizli dolaşan (michael angelo kadar olmasa da) gitar virtüozü... hız var ruh yok ama blitzkrieg sarkisi gayet hoş.

teknik olarak bakildiginda da kanımca vasat bi gitaristtir
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol