hayvan gibi uyuyacam diyip sabahın köründe uyanmak

sepulturk
insanı gençliğinden soğutan, hayata olan bakış açısını değiştiren hadisedir. bütün hafta çalışdığınızdan ya da okula gittiğinizde mütevellit default olarak sabahın köründe kalkmışsınızdır ve nihayetinde haftasonu gelmiştir. gece yatağa attığınızda kendinizi "olm var ya öyle bir uyuyacam ki kış uykusundaki ayılar bile kıskanacak" diye gaza getirirsini ve yorgunluktan büyük ihtimal cümlenizi tamamlamadan uyursunuz.

sabah gözlerinizi açtığınızda, gözlerinizin açılmamak istediğini farkedersiniz ve yine dersiniz ki "oha nasıl uyuduysam gözlerim ağrıyo açamıyorum amsına goyam" akabinde el yordamıyla yatağınızın yanında bulunan cep telefonunuzu yoklarsınız ve saate bakarsınız işte o an gözleriniz dolar, yaralarınızdan boşalacak gibi olursunuz. saat henüz sabahın körü adı altında lanse edilen 7:30’u göstermektedir. hayata lanet edersiniz, gençliğinizden soğursunuz ve daha da mümkün değil uyuyamazsınız.
akasha
çişim gelmiştir susamışımdır diyip bu tür hayati ihtiyaçlardan sonra geri uyumaya çalışmak, illaki başaramamaktır. etrafta zorul zorul uyuyan arkadaşlar varsa daha da bir çekilmez olur.
jane doe
bide bunun hayvan gibi uyiycam deyip hiç yatağa gidenemeyeni vardır ki gözleri az pişmiş biftek gibi kanlansada bi türlü gitmez yatağına.bu durumsa insanı vampirleştirir.gece gezip gündüz uyiyan bireyler haline getirir.
(bkz: kendimden biliyorum)
ozee
hepte deli divane uyumayı hayal ettiğiniz işinizin olmadığı gün vuku bulan yakın civarda, üst-alt katta bitmeyen tadilat, piyangodan çıkan misafir, var taze gevreee diyen seyyar satıcı, annenin içine aniden doğan temizlik yapma dürtüsüyle elektrikli süpürgeyi senfonik olarak çalıştırması, bakkala gidecek ikame birinin bulunmaması gibi silsilelerin neden olabileceği hadisedir. ’akşam erken yatıcam bu sefer garanti olacak’ (biraz da küfür katabilirsiniz) yakınışıyla sonlanacak ama sonlara umut taşıyacaktır.
imphotep
- ooouvf ayşe beynime kan yürümüş uyuyamadım,kalktım sabahın köründe.
- dedim sana baş aşağı yatma diye kerami.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol