türkiye yazarlar birliği

mim efendi
kısa adı tyb olan bu kurum d mehmet doğan, mehmet cemal çiftçigüzeli, necmettin turinay, alper aksoy, saadettin elibol, ahmet günbay yıldız , yahya akengin, yavuz bülent bakiler, mustafa yazgan, beşir ayvazoğlu, zeki ceyhan, hasan kayıhan, erdem bayazıt, hüsnü aktaş tarafından kurulmuştur.

yazarlar arasındaki mesleki dayanışmayı geliştirmek ve ülkemizin kültür hayatına yazarların katılımını sağlamak amacıyla 7 ağustos 1978 de yazarlar birliği adıyla kuruldu. bakanlar kurulu kararıyla 1985’te türkiye yazarlar birliği adını aldı. 1991’de kamu yararına çalışan kuruluş sayıldı.

türkiye yazarlar birliği’nin edebiyatçı, sanatçı ve kültür adamı olarak 1000’i aşkın üyesi bulunmaktadır.

genel merkezi ankara’da bulunan türkiye yazarlar birliği’nin halen istanbul, bursa, konya, trabzon, kahramanmaraş, kayseri, şanlıurfa, erzurum ve ordu’da olmak üzere toplam 9 şubesi vardır.

sahasında ülkemizde faaliyet gösteren en etkili yazar kuruluşu olan tyb, siyaset üstü tavrı, demokratik yapısı ve modern teşkilâtlanması ile ülkemizdeki tüm yazar, fikir adamı ve sanatçılarımızın kendilerini ifade edebilecekleri mesleki bir kuruluştur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol