ramazan insanları

kalia
bu insanları ramazan geldiğinde sokakalarda,otobüslerde ve heryerde görürsünüz.
-açlıktan sinirleri tepelerindedir,asık suratlıdırlar.
-her söylediğinizi en az 2 kere tekrar ettirirler çünkü açlıktan kafaları durma noktasına gelmiştir.
-açlıktan ağızları kokar.
-otobüste kimseye yol vermezler,yolda da üstünüze üstünüze gelip çarpıp geçerler çünkü açlıktan refleksleri zayıflamıştır.
-birşeyler yiyen insanları gördükleride önce ters ters bakarlar,sonuç alamazlarsa bu kez yüksek sesle dua okumaya,tövbe etmeye başlarlar.
-güya tanrıya yaranmak için oruç tuttarlar ancak hz. muhammeddin "asık suratla oruç tutup insanlara eziyet edecekseniz hiç tutmayın " sözünü bilmezler veya bilirler de işlerine gelmez.
ekinezya
ramazan insanları sınıfına giren başka insanlarda vardır ki,bunlar tarif edilemez bir huzur içerisinde oruçlarını tutarlar.ramazanda çektikleri her türlü sıkıntı ve eza onları allaha bir adım daha yaklaştırır..ramazan ayından çıkarken günahlarından arınmış olarak çıkmayı umut ederler...büyük aile sofralarında hep beraber oruçlarını açmaktan büyük bi haz duyarlar...teravih namazındaki o çoşku ve iştihamı iliklerine kadar hissederler..iftar sofrasına 5 dk kala sofraya oturup gözünün önündeki muhteşem yemekleri bakarken allaha ne kadar şükretseler az olduğu bilirler ve o nimetlerin cennettekilerin sadece gölgesi olduğunuda bilirler..iftar saati yaklaşırken fırına pide almaya büyük bi mutluluk içerisinde giderler...bütün bi sene allaha hiç bu kadar yakın olmadıklarını hissederler..şeytanların ellerinin ve ayaklarının bu ayda bağlı olduğunu bilmek onlara tövbe etmek için verilmiş bi fırsat olduğundan haberdardırlar..ve bu insanlar bilirlerki oruç tutmak demek ,ağza vurulmuş bi gem değildir... oruç ibadetlerini layıkıyla yerine getirmeye gayret gösterirler..hep iyilikten güzellikten yana durmaya çalışırlar..kısacası ramazan ayına yetişmiş olmanın fırsatından yararlanarak günahlarından arınmaya çalışırlar..tabi birde bu işin içinde sahur varki onun güzellikleri tarif bile edilemez...
el menzile beynel menzileteyn
ibadet ozgurlugunu pekistiren insanlardir..
oruc tutaniyla tutmayaniyla hosgoru anlayisini dustur edinmis insanlardan olusur.tutmayana karsi "tas yagacak" zihniyetinden uzak, tutana karsi ise "sigaram rahatsiz etmesin" anlayisini sergileyen insan toplulugudur..
(bkz: azinlik haklari)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol