kurt düşmanligi

pistimsah
bu ülkede asla olmayan ama birtakım kendini bilmezlerin varmış gibi göstererek insanlar arasındaki çatışmalardan rant kazanmak için sürekli söylediği yalandır.hangi düşmanlık tüm haklarımızdan hatta yararlanamadığımız bir çok şeydende yararlandırılan bir topluma düşman biri varsa oda bu sözlüğe bu şekilde yazandır tamam kimse kimseyi sevemek zorunda değil ama nifak tohumuda sokmayın bari.düşmanlık yoktur ve olmamıştır.

edit:entrye eksi verilmesi fikirleri değiştirmez.
nemesisceylan
her insanın bir olmadığını hatırlayıp, doğru insan olabilen kürt vadandaşlarımızında var olduğunu ayıramayan insanların çıkardığı düşmanlık.
el menzile beynel menzileteyn
beseri iradesi disinda gerceklersen ve sahip oldugu irki aidiyetinden oturu ovunup diger irklari yermekte bir beis gormeyen zihniyetin uydurdugu suni dusmanliktir..

kurtler icin mevzu bahis olan bu suni dusmanlik turkler ve diger irklar bazinda da mevcuttur..

biz kurdun turkun ayri ayri oldugu bir gayr i menkul uzerinde yasamiyoruz..hep beraber bir butunluk arzederek verdigimiz mucadeleler sonucunda bu gayr i menkulu kanlarimizla sulayarak vatan’a cevirdik..

bunu anlamak istemeyenler canakkale zaferi’ne baksinlar..

bu ulkede ne turklere ne kurtlere ne de baskalarina beslenen dusmanlik var..yalnizca bazilari parazit yapiyor..

yalvaran edit:#657554 ulkemiz uzerinde donen oyunlarin farkina varilmasi acisindan yazdigim nacizane entry..ozellikle entryde ki edit bu konuyla direk alakalidir..
bgat
bilgi sözlük veya diğer sözlüklerde hiç de geçerli olmayan bir düşüncedir. bakınız bilgi sözlüğe, türkler diye bir arama yapın, karşınıza ne alaylar, ne aşağılamalar çıkacaktır.

(bkz: göttürkler)

biz kendimizle eğlenmeyi marifet sayan veya daha yumuşak bir ifadeyle kendimizle eğlenmeyi seven bir milletiz. bunun hiçbir mahsuru yoktur kanımca, (bkz: türklere has özellikler) gibi başlıklarda nasıl kendi kendimizle kafa yaptığımızı görürsünüz. bir de kürtler diye aratın, ortaya tertemiz bir sayfa çıkacaktır emin olun.

(bkz: hani bir ironi vardı)
sepulturk
her genelleme gibi bu da kara delikten uydurulmuş bir önermedir. pkk ve tüm kürtleri aynı kefeye koymak çok saçmadır. kimsenin kürtlere bir garezi yoktur. garez insanın kendisinedir, insan olamamasınadır.

kendimden örnek verecek olursam pkk denen sefiller ordusundan nefret ederim ve çoğunluğu kürttür bu grubun. e peki o zaman neden benim 4 yıllık üniversite hayatım boyunca yakın arkadaşlarım hep kürt oldu. neden en ufak bir aksilikten bile sonra beni ilk arayanlar kürt arkadaşlarım oldu? ol sebeplerden kimse kimseye diniyle, diliyle, ırkıyla alakalı durumundan ötürü düşmanlık beslemez. düşmanlık ya da karşıt olma durumu insanlığınadır.
anti irtica
çoğunluğu "35 iq ile azınlık faşizmine destek" veren bazı beyinsiz solcuların kurbanı olmuştur zira. bazıları pkk bizim arka bahçemizdir, tabanımızdır diyene kadar da maalesef ve maalesef sürecektir bu olgu. bir diğeri için;

(bkz: ermeni düşmanlığı)
ekinezya
bir zamanlar bi arkadaşım bana sen türküm doğruyum çalışkanım dersen ,bende kürtüm doğruyum çalışkanım demem mi gerek diye sormuştu...
angelus
koyunda, kuzuda bulunan bir düşmanlıktır. böyle can güvenliği açısından.

edit: herhangi bir ironi içermemektedir. bildiğiniz koyun, bildiğiniz kuzu, bildiğiniz kurt.
shevek
kurt düşmanlığıdır, kürt değil. salya saçan hayvanlara yapılan düşmanlık olması dolayısıyla da normaldir. kurtlar sürü halindeyken zor baş edilir tehlikeli hayvanlardır, saldırganlardır. size saldırana saldırınız, sevgiye düşmana da düşman olunuz.

zaten hep bu kurtlar yüzünden var kürt düşmanlığı zihniyetsizliği de. kurda düşman olmayacaksın da kime olacaksın?
ilseyim
bir nevi ırkçılık. nitekim insanlar bölücülüğe düşman olmakla kürtlüğe düşman olmayı karıştırıyor gii geliyor. ya da her kürt’ü bölücü olarak algılıyorlar. "bütün kürtler öldürülsün." diyenleri de duydum ki bunu diyenler nedense hitler’i soykırımından ötürü eleştirenler, kendi isteklerinin bir farkı varmış gibi. hatta köpeklerin de kürtlerin ne mal olduğunu anladığını, o yüzden hep kürtlere havladığını söyleyenlerini de gördüm. sanki aynı köpek kürt olmayana kuyruk sallıyor gibi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol