mavi sakal

0 /
goretomb
kan kokusu albumu ile turk rock tarihine adini aleni net olarak kaziyan enfes grup.teoman’a sebnem refah’a muzik yapiyor diyenler bu grubu dinledikten sonra herseyi bir daha gozden gecirmeli.
sinirsahibi
tarsus amerikan koleji’nde okuyan eko83 isimli donem grubudur.

okuldaki muzik odalarinda gitar amfilerinin uzerine "bir gun konserlerimiz olacak ve herkes bizi bilecek" kabilinden yazdiklari yazilarin izlerinden gidip, unkapani gudikleri ve pop-rock tayfasina roberto carlos’un 35 metreden ayak disiyla falso verip 90’a caktigi golun aynisini cakip, turkiye’de de gercek rock muziginin varligini iliklere kadar hissettirmis gruptur.

ayrica ben neredeyim isimli kliplerinde, ellerin uzerinde ziplayan ayinin arkadasim olmasi nedeniyle de kendimden utanmami saglayan grup.
jackaranda
iki sene boyunca asistanlygyny yaptygym grup.bana asla unutamayacagym guzel hatyralar byraktylar.insanlyk, dostluk, profesyonellik ve rock’n roll ruhu adyna arty degerlere sahip olan gercek rock’n rollcu cocuklar.umarym muzik onlary gelecekte bir kez daha bulusturur.
priapus
evlendi?i her kadyny olduren bir masal kahramany. masalda gene bir kadynla evlenen mavi sakal evin tum odalaryny gosterdikten sonra bir odayy gosterir ve "sakyn buna girme" der... kyzymyzda meraktan duramaz yerinde ve bir gece gizlice odaya girer... bir de bakar ki
ortalyk genc kadyn cesedi doludur. masalyn sonunda genc kyzymyzda oldurulur do?al olarak...

olu beden
79da ilk albumlerini cikaran muhtesem muzik grubu.bateristleri amerikaya yerlesmistir.su siralar tugce kazazla birliktedir.ve tugce kazaz bir rock albumu cikarmaya calismaktadir su siralar.merak edilir ki bir arabeskciyle birlikte olsa ne olacak.kucukken cok dinlerdim.yeniden toparlanabilmisler ve karapaks adli yeni bir grup kurmuslardir.karapaks in da bu sene ortalarinda yeni albumu çıkacaktır.

edit:oha ya..hala çıkmadı.lakin kayıtlar mayıtlar tamamlanmış idi.
pelagehatun
tibet ağırtan cevdet tosyalıyla beraber yine mavi sakalı kurarken, kaan altan onlardan ayrılmış ve karapaks adlı bir albüm çıkarmıştır. mavi sakal gibi bir grubun bu şkilde iki ayrı koldan çalışması her ne kadar üreticilik arttı işte daha çok konser gibi komik esprilere maruz kalsa da oldukça üzücüdür. bir de mavi sakal grubu artık konserlerinde kaan altana ait parçaları çalmayacağını söylemiş. mavi sakalın eski albümlerinin çoğundaki parçaların kaan altana ait olması göz önüne alınırsa merakla bekliyorum konserlerini ne çalıcaklar bakalım eskilerden??

ha ilaveten konser performanslları çok iyidir, süper ötesidir. sakarya da bir konserlerinde tibet ağırtan ve cevdet tosyalı olmak üzere 2 vokal çıkmıştır. gayet kafayı bulmuş olmalarına rağmen doyumsuz bir müzik ziyafeti, eğlence, zıplama ,hoplama, delirme, çıldırmaydı, çıldırmayan ipneydi.
siddartha
yeniden isimli son albümüyle hala varız diyen türk rockının kilometre taşı grup.albümde ister misin,zorla,bilir olsam şarkıları dinlenmeli.
deepblack
kendisini bu sene dinlemeye başlamış olsam bile gayet her şarkısından haz aldığım bir grup. babam kan kokusu adlı şarkılarını dinlerken kızım satanist mi oldun ne kanı ne kokusu demiştir.
ali biberon
bazı insanların neden sevdiğini anlamadığım, müzik ile uzaktan yakından alakası olmayan grup. grubundaki kasıntı insanlar sayesinde bırak müzik vermeyi, sahnede pozitif elektrik bile verememektedirler. hayatımda bir kere izleme şansım oldu. o da bir davetiye geldi evime ( hep gelir bana davetiye), öyle gittim. yer, studio live. fakat kahramanlarımız daha sahnede değillerdi. çünkü mekânın dolmasını bekliyor ve kendilerini bir nevi gaza getirmeye çalışıyorlardı. mekân dolmazsa çıkmaz bu gibi gruplar, trip atarlar ya da attıklarını zannederler. neyse mekân doldu fakat müziklerini çok merak ediyordum. hiç dinlememiştim. çünkü onu dinleyene kadar bin tane rock grubu dinledim. ona hiç gerek duymadım. sadece ismini biliyordum desem doğru olur.

saat 10 gibi başlayacaktı konser fakat konser başlamadı. grubun nazlanmaları başladı. hiç sevmem böyle durumları. saat 12 olduğunda içerisi dolmasına rağmen, hiçbir şekilde mavi sakal’ı sahneye davet edecek, ıslık öttürecek, hey ya hey ya yapacak kalitede seyirci maalesef yoktu. aradan birkaç dakika geçti, biz de arkalardaydık, meğer mavi sakal sahneye çıkalı 10 dakika olmuş. e buradan da görülüyor ki, grubu sahneye çıktığında alkışlamayan ve moral vermeyen bir seyirci ile konser izleyeceğiz.

müzik başladı. sözlere kulak verdim. yok be. bu ne dedim ya? zorlama lyricler dedim ve vokalin çığırtmasından başka bir şey duyamayacağımız için mekândan, mavi sakal çıktıktan 10 dakika sonra ayrıldık. mavi sakal hakkında herhangi bir önyargım yok ya da bateristi ile internette yaşadığım diyalogla uzaktan yakından alakası yok. müziği severiz, dinleriz ama zorlama rock gruplarından nefret ederim. ben bugün dünyada bir pink floyd bir deep purple, bir guns n’roses, bir metallica, bir megadeth, bir iron maiden, bir türk rock grubu olarak duman, bir jethro tull olduğu için allah’ a sonsuz şükürler ediyorum. lyric ve sound olmazsa bu iş olmuyor. yani babamın bir lafı vardır." bir şeyi yapmış olmak için yapma ".evet çok doğru. saydığım grupların hepsi ben dünyada yokken müzik yapıyordu. mavi sakal da öyle ama ben dinlemem arkadaşım. ben dinlemem. ben dinlemeyince de seyirci kaybetmiyor. sahnede kasım kasım kasılmaktan ziyade, müziklerini yapıp, adam gibi sözler yazarlarsa belki dinleyicisi artar.
ali biberon
bugün roger waters bile istanbul’a gelip, bak roger waters diyorum, pink floyd diyorum, usta diyorum, aşmış diyorum, deha diyorum, bilet üzerinde 21:30 yazıp, sahneye 21:30’da çıkıyorsa, böyle bir grubun bırak trip yapmasını, sahneye bile geç çıkmayı hak etmeyecek gruptur.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol