çankaya köşkünün halka açılması

independence
yakinda ba$layacak olan uygulama.insanlar internet uzerinden ba$vuru yapacaklar ve haftanin belirli gunleri cankaya ko$ku halktan insanlara mihmandarlar e$liginde gezdirilecek.

bunlar guzel $eyler elbette, yonetimin $effafla$masi, burokrasinin azaltilmasi, devlet yoneticilerinin ula$ilabilir olmalari vs.

ancak eminim hepimizin kafasindaki soru i$aretinin kaynagi belli.

samimiyet.

nasil ki cankaya ko$ku halkin ziyaretine kapali oldugu zamanlarda cumhurba$kani tu kaka birisi degilse(misal ahmet necdet sezer), cankaya ko$ku halkin ziyaretine acildigi zamanda cumhurba$kani "uf ne super adam yirim yirim" olmuyor.

cumhuriyetin temel ilkelerine, anayasaya ve demokrasiye bagli ol, ilimli islam gibi bir modeli aklindan bile gecirme, turbani devletin kimi kesimlerine soku$turma, adil ol, durust ol, kadrola$ma.bunlar bize yeter.birak cankaya ko$ku bize kapali kalsin, yeterki sen orda cumhuriyetin ba$i sifatini layikiyla yerine getir, biz ko$kun on caddesinden arabamizla da gecsek olur.
freak
bu kadar övüldükten sonra abdullah gül’ün mantıcısının mantılarının tadına bakmak icin mükemmel bir fırsat.
independence
cumhurba$kaninin kamuoyuna "bakin ben ne cici bir cumhurba$kaniyim digerleri gibi kaka degilim.cici bana cici bana." imaji yaratma cali$masindan ote bir $ey degildir zannimca.zira ne beni ne de ba$kalarini cankaya ko$kunun icerisinde yer alan e$yalar degil, cankaya ko$kunun icerisinde alinan kararlar ve yapilan icraatlar ilgilendirir.

$effaf, halka acik bir devlet superdir evet ama abdullah gul’un cankaya ko$kune ciktigindan bu yana kendisine goturulen kararnamelerin hicbirini ama hicbirini veto etmemesine ne diyecegiz?

toplamda 20 adet kararname ve henuz sifir veto.tamam belki hepsi uygundu $uydu buydu, ama sayi 200 olup hala veto edilen bir $eyler yoksa o zaman ben killanirim, noluyoruz derim.

bana cankaya ko$kunun oturma salonunu gosterneyin, bana o salonda bulunan koltuklarda oturuldugu zaman verilen faydali kararlari gosterin, hak gosterin, adalet gosterin.

bunlari gosterin ki ben de "cici cumhurba$kani hanimi$ aguagu" diyebileyim.
yigenji
bugun dunyanin en korunakli yeri diye tabir edilen white house bile siradan vatandas tarafindan gezilebiliyor.

cankaya kosku (yerleskesi) gibi yillarca merak uyandirmis bir makam ve konutun gezilebilecek olmasi oldukca guzel bir uygulamadir.

ama yine de ben hala hangi binalarinin gezdirilecegini anlamis degilim. sadece muze kosk mu? yoksa diger binalarda mi?

independence
erdogan cumhurba$kani olursa ve cankaya ko$ku halen halka acik olursa protesto eylemlerinin ardi arkasi kesilmeyecektir ko$kte. o gunleri de goruruz nasilsa, bekleyelim simdilik.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol