orlando magic

crimson
bu senenin en iyi takımlarından. dün memphis’i de yenerek, bu sene ligdeki tüm takımları en az bir kere yenen tek takım olmuşlardır.
crimson
dwight howard’ın serinin her maçında faul problemine girip, çok az süre alması bile durduramamıştır magic’i. dolu dizgin final yolundalar. kara kara düşünsün cleveland.
orqn
yaklaşık 10 dakika önce akıl almaz iki takas yaptılar.

carter, gortat ve pietrus’ u phoneix suns’ a gönderip hido, j.richardson ve e.clark’ ı aldılar.

ayrıca r.lewis’ i washington’ a verip onun yerine de g.arenas’ ı kadroya kattılar.

zamanında hido’ ya üç kuruş fazla para vermemek için göndermişlerdi, şimdi bu hatanın bedelini bütün takımı dağıtarak ödüyorlar. maddi olarak güzel takaslar bunlar ama nba’ de her takımda çok iyi işler yapabilecek 4 oyuncuyu elden çıkartıp bu sezon berbat bir performans gösteren hido, gerileme dönemine çoktan girmiş jrich ve dünyanın en güvenilmez adamlarından olan arenas’ ı almak sportif olarak ne kadar başarılı bir hamle orası tartışılır.
orqn
çok sorunları var çok.

başarıya giden yolda bir iki hamle onları kurtaramaz. gerekirse bazı iyi parçaları feda ederek orta vadede takıma iyi katkı sağlayacak bir kaç oyuncuyla anlaşmaları lazım.

bak pozisyon pozisyon inceleyelim takımı ne demek istediğimi anlayacaksın;

-pg-

takımın üç tane oyun kurucusu var;

gilbert arenas; saatli bomba gibi adam. son iki senede iyi oynadığı maç sayısı bir elin parmaklarını geçmez. normal sezonda ara sıra iyi bir kaç performans sergileyebilir ama kesinlikle daha fazlasını yapamaz.

chris duhon; aslında söyleyecek fazla şey yok çünkü oyun kurucu pozisyonunda sıkıntı yaşayan bu takımda bile fazla süre alamıyor. iyi bir takımın en fazla 3. oyun kurucusu olabilir.

jameer nelson; bir oyun kurucuda olması gereken en önemli şey( takımı yönetebilme becerisi ) onda yok malesef. kariyeri boyunca 4.8 asist ortalamasıyla oynayan bir adamdan bahsediyoruz. hiç bir şey yapmayıp sadece topu howard’ a atsa bile bu kadar asist yapar zaten. hücumun diğer taraflarında da bir istikrar sağlayabilmiş değil. savunma keza aynı şekilde.

-sg-

takımın en güçlü bölgesi burası diyebiliriz. kariyerinin en iyi günlerini yaşamasa da hala elinden geldiğince katkı sağlayan jason richardson reboundlarda fark yaratıyor. jj redick de dış şut sorumluluğunu üstlenmiş durumda ki bu işi iyi yapıyor. ayrıca jason richardson’ ın iyi bir savunmacı olması 2 numara savunmasında da takıma avantaj sağlıyor.

-forvetler-

hidayet eski performansından çok uzakta. hala takıma katkı veriyor fakat artık ondan çok fazla şey beklememek gerek. quentin richardson ise bambaşka bir insana dönüşmüş gibi. eskiden hiç olmazsa ceza şutlarını iyi atardı. şimdi onu da yapamıyor. brandon bass, sorumluluğunun da artmasının etkisiyle nispeten iyi bir sezon geçiriyor. ama gerçek şu ki kötü oynadığı maçlardan sonra kimse ’ bu adam neden kötü oynadı? ’ diyemez.

malik allen, ryan anderson ve earl clark ise idareten oynayan adamlar. üçünden biri yarın fenerbahçe ülker’ e gelse ilk 5 başlayamaz.

-c-

dwight howard hakkında ne düşündüğümü yazdım zaten; #988335

kadroda bir de daniel orton var ama kendisini henüz görebilen kimseye rastlamadık.

durum bu. ben çoğu kesmin savunduğu gibi sorunun sadece 4 numarada olduğunu düşünmüyorum. bence çok daha fazla sorun var. doğu konferansının gün geçtikçe güçlendiğini de göz önüne alırsak orlando için doğu yarı finali başarı, doğu finali çok çok büyük bir başarı olur dersek yanlış olmaz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol