mümtaz er türköne

id est
türkiye’de siyaset bilimi hakkında en büyük otoritelerden biri olan ve gazi üniversitesinde işbu entrynin yazıldığı an itibariyle öğretim görevlisi olarak bulunan er kişi. zaman gazetesinde -yamulmuyorsam- haftanın 2 günü yazıyor.

hakkında ansiklopedik bilgi;

1956 yılında istanbul’da doğdu.ilkokulu,erzurum ömer duygun ilkokulunda, ortaokulu lüleburgaz lisesinde,liseyi ankara yıldırım beyazıt lisesinde bitirdi. 1978 yılında a.ü. siyasal bilgiler fakültesi idari şube’den mezun oldu.aynı fakülte’den 1986’da master,l990’da doktora ünvanı aldı.1993 yılında doçent oldu. 1984-2002 yılları arasında beri gazi üniversitesi,iktisadi ve idari bilimler fakültesi kamu yönetimi bölümü’nde, 2002’den sonra da uluslararası ilişkiler bölümünde, siyaset bilimi dalında öğretim üyesi olarak çalışıyor.
ingilizce ve fransızca bilmektedir.



yayınları
türkiye’nin kayıp halkası, etkileşim yayınları, istanbul, 2005
siyaset, lotus yayınları, ankara, 2003,2004,2005
türk modernleşmesi, lotus yayınları, ankara, 2003
islamcılığın doğuşu, iletişim yayınları, 1991,1993, lotus,2003
modernleşme,laiklik, demokrasi, ark yayınları, 1993
cemaleddin efgani, tdv yayınları, ankara, 1992
osmanlı’da islahat ve teceddüt, yeni şafak yayınları, istanbul, 1991


uzmanlık alanı;
türk modernleşmesi,
milliyetçilik,
laiklik,
siyasî partiler,
islam dünyası,
siyasî düşünce tarihi,
angelus
mümtaz’er türköne şeklindedir kendisi. böyle şekilli şekilli. zaman da düzenli olarak yazıları yayınlanır, yanar-döner bir adamdır kanımca.
tasarimharikasi
daha önce bölücübaşının paşa yapılmasını istemiş, böylelikle terörün çözüleceğini iddia edecek kadar sığlaşmıştı.

genel olarak baktığınızda, neoosmanlı saçmalığıyla emperyal güçlerin ortadoğu hedeflerine katkı sağlamaktan başka işe yaramayan düşünceleri söylemekle görevlendirilmiş bir provakatördür içimizdeki.
yamacyolcu
atatürk kültür dil ve tarih kurulu üyeliğine atanan atatürk düşmanı diyebileceğimiz şahsiyet. yakından kurumun adını " atatürköne kültür dil ve tarih kurumu" yapması kuvvetle muhtemeldir. bir süre sonra "ata" kısmını da atarak istediğine ulaşacak ve atatürk ismini silerek mutluluk duyacaktır. "gırgır dergisi"
serhadlu
’’stadyumda öğrencilerin aynı hareketleri yapmasını askeri disipline’’ benzeten bu şahıs hakkında fazla söylenecek laf bulamıyorum. kale almamak gerekir...

ama ne yazık ki bu adam ’cumhurba$kani abdullah gul tarafindan "atatürk kültür dil ve tarih yüksek kurulu yönetim kurulu üyeliği" ne getirilen zaman gazetesi yazari...

sağlık olsun...
elma sekeriiii
kendisinin "atatürkçü olmayı hakaret sayarım" şeklindeki dengesizce cümlesinden sonra beklenilen gerçekleşti, ve atatürk kültür, dil ve tarih kurumu üyeliğinden istifa etti.


çok yerinde bir karar.
balkaner78
sürekli siyasi görüş değiştirdiğini bildiğim (eski ülkücü, yeni liberal), bir sonraki görüşünü merak ettiğim öğretim görevlisi kişi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol