otekileştirdikce otekilesme

pinhan
son gunlerde haril haril ulkemizde yasadigimiz durumdur. ornekleri cok fazladir. cankaya icin son kalemiz de gitti derken a.n.sezer’in digerlerinin, ki burada digerleri inanclı muslumanlar oluyor, hicbir zaman cumhurbaskani olmadigi sonucuna goturecek sacma bir soylem. baskasini otekilestirdigimiz anda kendimiz de diger cepheden bakinca otekilesmis olacagiz.
duncan mac leod
yıllarca dinci hükümetlerin alevi kitleleri imana getirmek , sünnileştirmek için yaptığı çalışmalar göz önünde bulundurulursa az bile kalır...

kimse ötekileşmiyor , hakiki bölücüler bunu düşünsün.

baskı , zulüm ve sindirme konusunda duyarlı olan birlerine sorsunlar.ahmet necedet sezer in tırnağı dahi olamayacak adamların bunu düşünmesi de gariptir.
pinhan
anlatmak istedigim sey cok yanlis anlasilmis; aslinda cok da basit. sen otekilestirdigin anda otekilesmis konumuna da dusersin ayni zamanda. biz ve digerleri diye bolunmus olursun. bunu "biz" gucluyken soylemek keyifli ve rahattir. ancak, "digerleri" guclendiginde sikayet ve hayiflanmadan baska bir sey gibi durmaz. onemli olan o anda "digerleri"nin "biz" olanı otekilestirmesini reddetmek ve aynı seyden kendimizin de vazgecmesi gerekir. durdugumuz yer degismese de "biz"e bakanların yeri degisebilir.
elma sekeriiii
ötekile$tirilen yerlerde hep bir ayrilik hep aci ve de kan vardir...yapmayalim bunu, toplumuzu böldürmeyelim kimseye dileklerimi belirtmek isterim..
kürdü lazi kapalisi acigi yahudisi muslumani...
kim homojen sirf kendi saf özelliklerinden bir milleti olu$turur ki? biz de cahiliz ötekile$tirme yoluna giderek mal yiyicilere koz veriyoruz boyle yaparak...

unutmayalim ki bizi biz yapan öteki’dir... öteki kimdir? rusu almani inglizidir, t.c topraklarinda ya$ayan azinliklar yada cogunluk degildir!
(bkz: yapmayin canim karde$im)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol