medyum memiş e hocam demek

independence
kimi zaman tv programlarinda gordugum medyum memi$ isimli $ahisa ayni programlarda yer alan ya da telefon baglantisi aracilidi ile programa dahil olan ki$ilerin "hocam" $eklinde hitap etmesi durumudur.

bilinir ki ya ogretmenlere ya da din ile alakali konularda gercekten alim olan bilgili ki$ilere hocam denilir.

dinin yasaklami$ oldugu $eyleri ya da dinen mumkun olmadigi acik olarak kuran’da belirtilmi$ olan $eyleri "ben bunu yapiyorum" havasinda dola$anlara ya $arlatan ya da dolandirici denilir ki ikisi de ayni kapiya cikar zaten.

yine bilinir ki gaipten haber almak kul i$i degildir ve kuran’da aciklanmi$ oldugu uzere mumkun de degildir.

peki dinin yasakladigi ve hatta mumkun olmadigini aciklayan onca allah kelamina ragmen "ben medyumum" diye etrafta dola$an birisine hocam demek nasil aciklanabilir?

vucudunun kimi bolgelerini acarak insanlarin gozlerine hitap edip ardindan televizyona cikan her insana nasil sanatci deniyorsa, medyum memi$ ve turevi ki$ilere de hocam denmesini ne yazik ki normal kar$ilamaliyiz.sevda demirel, levent oran, arto, fatih urek ve turevi insanlara konuk olduklari televizyon programlarinda sanatci denilen ve tamamen sahte de olsa saygi gosterilen bir ulkede ya$iyoruz.hatta daha da abartacak olursak ulkenin ba$bakaninin terorist bir orgutun eleba$ina "sayin" ibaresini kullandigi bir ulkede ya$iyoruz.ba$bakaninin abdullah ocalan’a sayin dedigi bir ulkede bir $arlatana hocam denmesini cok gormememiz lazim.

ciguli’ye, ikinci sanat gune$i denecegi gunlerin cok yakinda olmasini temenni ederim.
el menzile beynel menzileteyn
"erkan" susarsa ortaligi "erkin" kaplar..soyle ki; ilim irfan sahipleri konusmaz veya susturulur veya potansiyel tehlike olarak addedilirse, "erkin", bunu firsat bilerek serbestce at kosturacaktir dusunmekten aciz insanlar platformunda..agzini acmis sahneye merakla bakan insanlarin hinca hinc doldurdugu bir konser salonundaki isiltili sahneyi dusunun..sanatci sahneye cikmazsa orayi dolduracak birilerini bulacak ve "atil akil" insanlara dinleteceklerdir elbette..

logos iptal mitos devrede..

dusunmekten yoksunsaniz efsane sizin icin idealdir..hersey kabulunuzdur..
kahraman(!) sahnede sarkisini soyledi..
sira sizde alkislayin..
(bkz: atil akildan allah a siginirim)
urban f
korku dağları bekliyor haberiniz yok , hele bir adamın sevdiği hitap şekliyle girmeyin konuya salar alimallah cinlerini üstünüze zira kendi açıkladığı kadarıyla cinleri gerçek haliyle görüp yönetebilen üç müslümandan biriymiş kendileri, bir de yakında kitabı çıkıyormuş haberiniz olsunmuş...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol