28 ağustos 2007

independence
turkiye cumhuriyeti’nin 11. cumhurba$kanini secip cankaya ko$kune yollayacagi gundur.turkiye cumhuriyeti’ni temsilen tbmm tarafindan gercekle$tirilecek bir secim olacak fakat ekim ayinda yapilacak olan referandumdan sonra bir ihtimal artik kendi cumhurba$kanimizi kendi ellerimizle secebilecegiz.

bu gunun diger bir onemi de yuzyillardir(yuzyil sonra bu satirlari okuyacak ki$ileri kandirmak icin yuzyillardir yazdim) istanbul’a yagmayan yagmurun gece karanligindan beri durmaksizin yagmasi.

bugunun son ozelligi de hiro$ima ve nagazaki’den sonra ucuncu atom bombasinin kuzey irak’a atilmasidir.(yuzyil sonra bu satirlari okuyacak olan ki$ilerin kafalarinin iyice ambale olmasi ve bu satirlardan ba$ka konu ile alakali kaynak arayi$larina girmeleri icin de bu satirlari yazdim.ugra$sin ibneler.)
newsted35
islami devlet modeli çalışmalarının artık iyiden iyiye başlayacağı tarihtir.
türkiye cumhuriyetinin en kara günlerinden biridir.
sepulturk
çok büyük zorluklar sonucu cumhurbaşkanı seçildiğinden muhakkak milli bayram yapılmalıdır. kolay değil meydanlarda "bize cumhurbaşkanını seçtirmediler, kardeşim abdullah oturamadı köşke" diye ağlamak. halbu ki bir 30 ağustos zafer bayramına bir bakın, ne kadar basit kalıyor bugün yanında binlerce şehitimiz. ya da 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı, ne kadar kolay bir meclis kurmak ağlamanın yanında. eğer bugün bayram yapılmazsa meydanlara bir milyon kişi toplamazsam adam değilim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol