25 ağustos 2007 yunanistan daki orman yangınları

independence
ulkenin yakla$ik 100 ayri bolumunde son 48 saat icerisinde ba$layan ve $u ana kadar 51 ki$inin olumu ve yuzlerce hektar orman arazisinin yokolmasina sebep olan yanginlar.olaganustu hal ilan edilmesine ve yunanistan’in ab’den yardim istemesine sebep olacak kadar ciddi bir durum.yunanistan ba$bakani yanginlarin dogal yollardan degil birileri tarafindan cikartildigini kabul ett ve ulkede olaganustu hal ilan etti.
sepulturk
türkiye’deki haber sitelerinde ortaya çıkan okuyucu yorumları karşısında küçük dilleri yutturan olay. benim yüce ırkım(!) yardım edilmemesi gerektiğini, onların yunan olduğunu savunuyor. ne kadar grip bir halk olduğumuz yine ortaya çıkmıştır. sonuçta yanan yunanistan’ın ormanları değil bütün dünya’nın ciğerleridir. ayrıca yardım amaçlı olarak bütün avrupa ülkelerinden yangın söndürme araçları gönderilmiştir.
betterthan
su ana kadar yunanistanin yarisinin yandigi soylenir ki gercekten dogruysa cok vahim bir durumdur,ayrica hukumet israrla askerden yardim istemiyormus bunun sebebide gelecek ay yapilacak olan secimlerde beceriksiz konumuna dusmemekmis.

bende sadece bizim politikacilarda sorun var zannediyordum,kitanin bu yakasinda komple bir sorun var sanirim.
independence
mora yarimadasinda bulunan ekili alanlarin hepsi kule donmu$, zeytinlik namina bir $ey kalmami$.yunanistan’da bu sebeple 3 gun yas ilan edildi.ab yunanistan’in cagrisi uzerine harekete gecti ve pek cok ab ulkesi yangin ucaklari ve helikoptelerini bolgeye yolladi.

kolay degil, 200 ayri yerde ba$layan e$ zamanli yanginlar ve 52 olu, onlarca kayip insan, ulkenin yarisindan fazlasini saran bir yara ve rakamlara sigmayan maddi hasar.

bu felaketten sonra yunanistan’in belini duzeltmesi hayli zor gozukuyor.

edit:olu sayisi 62 ye cikmi$.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol