direniş ölümve yaşam

shevek
78’in 8 devrimcisi tarafından bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenlerin anısına yazılmış kitap.

kitap içerdiği belge, röportaj ve dönemin zindanlarında farklı örgüt ve görüşlere sahip, fakat özlemleri bir devrimcilerin tutmuş oldukları ölüm orucu günlükleri, direniş notlarıyla büyük bir önem teşkil etmekte. direnişe son vermemiş 78 devrimcilerinin direniş, ölüm ve yaşam üçlüsü arasında dönen, 12 eylül zindanlarında bile varoluşunu yitirmemiş sonsuz devrimci mücadelesi anlatılmakta kitapta.

kitap başta metris olmak üzere 12 eylül zindanları, cunta ve cuntacıların toplum üzerindeki etkileri, başkaldırıyı ve direnişi sindirme politiları, zindanlarda devam eden fakat dışarda susmuş devrimci mücadele, türkiye üzerinden geçen koca silindir ve aydınlığı karartma politikası hakkında önemli bilgiler içeriyor.

kitap gerek açlık grevlerinde hayatlarını kaybetmiş, ölüme kadar tutmuş oldukları günlükleriyle mücadeleyi yorumlamış ve zindanlarda bile önemli sosyal tespitlerde bulunmuş yüksek devrimci ruhuyla iç kanatabiliyor. diyalektik materyalizm üzerine yazılmış kitap gerçekten bir ruha sahip. belki bunun bir nedeni de yazarlarının anlattıklarını birebir yaşamış olmaları, ölümü, yaşamı ve direnişi görmüş, yaşamış olmalarından kaynaklanıyor... yaşamış, ölmüş ve direnmiş bir kuşağı temsil etmelerinden kaynaklanıyor.

ölüm, yaşam ve direniş... üçü bir arada, üçü birlikte ve yalnız. üçü bir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol