alevi kurtler ermenidir

angelus
gün geçmiyor ki güzel yurdumda yeni bir saçmalık, yeni bir ırkcı söylem gerçekleşmisin. bu sefer de türk tarih kurumu başkanı, pek saygıdeğer! yusuf halaçoğlu kendisini orta yere atarak: "araştırmalarımızda kürt diye bildiğimiz insanların aslında yapısal olarak ’türkmen asıllı’ olduğunu, kürt alevi olarak bilinen vatandaşların ise ’ermeni kökenli’ olduğunu gördük." söylemi ile bu geleneği sürdürmüştür.

http://www.kisaca.net/au7jp
anti irtica
dersim in 100 yıl önceki yapısına bakıldığında bir çok alevi türkmen e rastlanmaktadır...

ibrahim sedat dedenin bize söylediği odur ki;"ermenilerde ya da kürtlerde aleviliğe rastlanmaz"

bölgedeki kürtleştirme politikları ne yazık ki işe yaramış ve türkmen aleviler kendilerini kürt zannetmişlerdir...

bunlara techirden kaçan ermeni vatansızları da eklenmiş,ve bölge iyice türk olan yapısını yitirmiştir...

cemal şener in kitaplarında bunlardan bol bol bahseder...
sirinsem gunahim ne
tuncelili bir arkadaşım bunu tuncelililer için söylemişti.

hatta internetten amcasının bir makalesini göstermişti.yıllar önceydi tam hatırlamıyorum ama kısaca,pagan ermenilerin bizans ve ermeni zulmünden kaçmak için tunceliye kaçtığı,selçuklu döneminde ise alevi olduklarını falan yazıyordu.
duncan mac leod
gen taraması yapıldığında tunceli de ermeniler ve kürtler ayırt edilemiyor...

eğer iddialar doğru ise yusuf halaçoğlu nu alkışlamak lazım...

zira tunceli deki alevilerin surat yapısı ermenilerinki ile benzeşiyor...

bilhassa burun kısmı...
kemikli zargana
etnisitenin önemini kaybettiği dünyada hala kafatasçı kesimin kişilerin kafatası ve burun yapısına dikkat edip rol biçtiği saçmalıktır. hem alevi kürtler ermeni olsa ne olacak insanlıklarından bir şey mi kaybetmiş olacaklar... ermeniler türk olsa ne olacak... kürtler türk kökenli olsa ne olacak...türkler kürt kökenli olsa ne değişecek... sanırım burada ki en büyük sorunsal kişileri kalıplara ayırıp değeri bu kalıplara göre biçmekte yatıyor... türkler türk, kürtler de kürttür... önemli olan kişinin kendini ne hissettiğidir bence... sizler aslında türksünüz gibi bir saçmalık insanları incitip rencide etmekten başka bir şeye yaramıyor... benim aklımın kesmediği en büyük çelişki şudur: yıllarca kürt diye bir ırk yoktur kürtler türklerin dağlarda yaşayan ve karda yürürken çıkan kart kurt sesinin yansımasından dolayı kendilerine kürt denilen bir türk boyudur denilmesidir. türkler ile kürtler bin yıldan beridir anadoluda yaşamaktadırlar ve kurulan bir çok medeniyette beraber yaşadılar büyük selçuklu devleti, anadolu selçuklu devleti ve osmanlı imparatorluğu ile türkiye cumhuriyeti bu medeniyetlerin başlıcalarıdır. bu medeniyetlerde hep beraber yaşadılar. peki mademki bu sakat düşünceye göre kürtler bir türk boyudur nasıl olurda esas türkler bin yıldır türkçe konuşuyorlar da onlarla beraber yaşayan kürtler (veya dağ türkleri diyelim)bu dili unutup yeni bir dil öğrendiler kürtçe diye bir dil meydana çıktı. ki bu dil türkçeden farklı farsçadan farklı ve arapçadan farklıdır. hadi bunu da geçtim diyelimki dağlarda yaşıyorlardı (bu arada güneydoğu anadolu bölgesinde sadece tek bir dağ vardır bu dağında ismi karacadağdır ve bölge genel olarak ovalık ve düzlüktür ayrıca kürtlerin büyük kısmı yüzyıllardır bu bölgede yaşamaktadırlar)nasıl oluyorda mantıken türkçeden türemesi gereken bu dil birden bire ural altay dil gurubundan olan türkçeden ayrı olarak hint avrupa kökenli bir dile dönüştü. ayrıca "sondan eklemeli" bir dil olan türkçeden ayrı olarak "baştan eklemeli" bir dil haline dönüştü ki bir dilin en büyük özelliği eklerin çekimidir. kürtçe türkçeden ayrı baştan eklemeli bir dildir. bu durum bile başlı başına kürtlerin gerçekten türkleri çok seven türklerle kader birliği yapmış ama başlıbaşına ayrı bir ırk olduğunun kanıtıdır...
kemikli zargana
insanların birbirilerini insani boyutu ile ve insanlığa yaptıkları katkı ölçüsünde değerlendirdikleri.. kafatasçılığa, şucu bucu luğa önem vermedikleri... insanı insan olduğu için sevip değer verdiği dünya görüşünün çatıştığı ve çok ta önemli olmadığı halde gündemde tutulmaya çalışan ve kişilerin farklılıklarını kötü niyetli olarak gündemde tutmaya çalışanların kurduğu desteksiz ve temelsiz önermedir.
raskolnikov
bu söylem alevi kitlelere, sivas, maraş, çorum katliamlarının ardından uygulanan psikolojik bir savaştır.sivas katliamının haberi ülkenin her tarafına ulaştığında sultanahmet’te katliamı protesto etmek isteyen kitleyi yürütmeyen, en ufak eylemleri şiddetle bastıran kolluk güçlerinin, sivas’ta 8 saat boyunca katliamı izlemekle yetinmesi devletin alevilere verdiği değeri göstermektedir,aynı devlet kanla bölemediğini bu sefer "devlet fetva"sı vererek bölmeye çalışıyor,çoğu alevi federasyonunun karşı çıkması olumlu bir yaklaşımken buna destek veren alevilerin olması da ayrı bir sorun.kapitalist devlet insanı en kolay ırk ve din üzerinden politikayla çemberi içerisine alır,bu şekilde isyan etmekte olan kitleler bastırılır ve yine bu şekilde bir avuç çapulcu kırmızı koltuklara oturur ve manzaranın keyfini çıkarır.
hedon
bunu söyleyen kişi yanlış anlaşıldığını aslında anlatmak istediğinin ’’kendisini alevi ve kürt olarak tanıtan ermeniler olduğudur
nekropsi
ben bir alevi nefesinin mistik demiyle o en büyük varlığı ruhumda hissedebiliyorsam, ben bir kürdün ağıdında yaşanılmış o derin acıya ortak olup ağlayabiliyorsam, ben bir ermeninin hampartzum türküsüyle baharı o kadar samimi bir neşe içinde karşılayabiliyorsam...

bu tür saçmasapan açıklamalar yapanlardan daha insanım!
freagl dreams
öyle olsa ne olacak anlamak mümkün değildir. nedir bu açıklamanın gayesi ermenilerle bizim bir sorunumuz mu varki neyin dürtmesi bu? ki öyle ise ne mutlu ki onlara türkiye’de yaşıyorlar.
idiamin
muhim olan biyolojik ırktan ziyade içtimai ırktır.

içtimai ırk, biyolojinin konusu değildir, sosyolojinin konusudur. bir milleti teşkil eden fertlerin, ailelerin, sınıf ve tabakaların soy birliği şuurudur. ortak bir şuur tarzında beliren aidiyet duygusunun ve kan birliği şuuru biçiminde duyulmasıdır. zâten biyolojik verasetin yanında, ortak kültür, ortak coğrafya, ortak hayat tarzı ve ortak mücâdeleler, bir milletin fert ve tabakalarını hem ruh hem fizik olarak birbirine yaklastırır.

"kimse biyolojik verasetini belirleme irâdesine sahip değildir. ama içtimai ırk tercihe açıktır. aynı tarihe, aynı kültüre, aynı din ve ülküye sahip olan insanlar arasında kan ve soy birliği zaten vardır demektir.

zaten kaldı ki, ermeni olsun, alevi olsun, kurt olsun bu vatanın, bu topragın kıymetini ve kutsallıgını bilen herkes de bu suuru hayatı pahasına savunmakta tereddut etmez.

turk, laz, cerkez, kurt, ermeni... ortak yanımız insan olmak, ortak yanımız bu topragın insanı olmamız...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol