türkiye de kürt yoktur

betterthan
türk tarih kurumu başkanı prof. dr. yusuf halaçoğlu nun yaptigi aciklama, halacogluna gore turkiye’de yasayan kurtlerin yarisi ermeni donmesi diger yarisida turkmen donmesiymis.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=100135
bgat
ilgi çekmek amacıyla alakasız bir başlık kullanılarak ortaya atılmış haber. kimi zaman medyanın bu yönünü çok iyi bilen ve eleştiren kişiler buna rağmen oltaya düşerler, gariptir. bu noktada türk tarih kurumu başkanı yusuf halaçoğlu gibi değerli bir insana çeşitli yakışıksız ithamlarda bulunmak da çirkin bir davranıştır. ama alışmışız bir kere basında çıkan bir kelimenin ardından hemen okları doğrultmaya, hem de bilgimizin olmadığı konularda. hem basının dürüst olmadığından dert yanarız hem de abartı başlıkların kullanıldığı haberleri ciddiye alırız. yusuf halaçoğlu "türkiye’de kürt yoktur" diyecek bir bilim adamı mıdır, önce bunun farkına varmak lazım, buna inanan insanlar çok saf olmalı.
isimsizkahraman
yusuf halaçoğlu gibi ermeni soykırımı yalanına karşı sağlam bir mücadele sergileyen değerli bir bilim adamından beklemediğimiz saçma sözdür.
inkar ederek nereye varmaya çalışıyoruz?
raskolnikov
evet demiştir,hatta kürt alevilere "ermeniden dönme" gibi her iki milleti de küçük düşürmeye yönelik kelimeler kullanmıştır,türk tarih kurumu başkanı medyadan uzak kaldı,kendini ortaya çıkarması lazım o da insan o da müdür,başkan diğerlerinden eksiği ne,onunda medyada suratının görünmesi gerek,bu nedenle kafasına göre, legoları birleştirir gibi saçma sapan bir konu atmış ortaya,bir iki gün konuşulsun ben de tlevizyonda görüneyim belki dizi teklifi gelir diye,nasıl olsa yarına unutulur bunlar,bu millet unutmaya yatkın ne de olsa...
nick nicki nickince
biz türkiye türk yoktur derken hangi mantığa dayanıyorsam, haberin kaynağı da o mantığa dayanmaktadır ve o mantık şudur: bu kadar çok uluslu topraklarda binlerce yıllık geçmişle yaşarsanız, ki kürtlerin tarihte 4000 yıldır var olduğu sanılmaktadır, safkan ırk diye bir şey kalmaz. bu nedenle ırk üzerinden politika yapmak da yanlıştır.
aycan
yazının başı ile sonu apayrı noktalara gitmektedir, pkk ve tikko adlı yasa dışı oluşumlar için bu örgütlerin içinde "kürt kökenli vatandaşımız yok" amaçlı bir konuşma yaptıysa ve bu noktaya geldiyse kendi içinde insanları birleştirmek için yapılmış bir konuşma sayılabilir bir nebze de olsa ama "bu ülkede kürt kökenli vatandaş yok" demek saçmalıktır, terbiyesizliktir.
freagl dreams
tikko ile pkkyı aynı cümlede aynı amaç için savaşıyorlarmış gibi zikretmek büyük saygısızlıktır. profesörlerimizde bir sorun olmadığını bildiğimize göre sanırım bazı profesörler sorunlu, güya birleştirici imiş bir kere birleştiriyorsak neden sürekli etnil aşağılama yaparak bir çok etnik isim zikrediyoruz isim koyuyor yada dışlıyoruz neden yapıyoruz bunu? birleştirmek için demek ütopya olur tüm bunlar politikanın ürünleri ayrıca aleviler ermenidir demek kahpeliktir. atatürkçü ermeni dünyanın sonu alametlerinden biri olurdu herhalde.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol