mahalle karısı

cocabora
çekirdek çıtlatırlar kapı önünde,gelene geçene süze süze bakarlar,arada diğer balkonlara laf atarlar,çirkef olurlar...
kemikli zargana
çocuğunu mahalle ortasında emziren, sabahtan akşama kadar cır cır böceği gibi dedikodu yapan, akşam kocasından dayak yiyen ama mahalle içinde diş geçiremediği kimse olmayan cadı kılıklı koca ağızlı genellikle şişman ve koca göğüslü öyleki sütyen takmadığı için yerçekiminin de yardımıyla yıllar içinde göğüsleri dizlerine inmiş, zırtapoz, sırnaşık, şerpeze görünümlü mezbele çiçeği kadın tipi.
kyrlanas
pencere kenarında yetiştiğine inandığım bu organizma,dedikoduyla ve iki öğün dayakla beslenmekle birlikte,kıçını kırıp evinde oturamayışı ile de ünlüdür.
kalia
okumamış,evlenmiş,kırk yaş civarında,işi gücü (çalışmadığı için başka işi yoktur zaten) balkon yada pencereden komşuları ve sokağı gözetlemek olan,dedikodu üreten,hayatta birey olamamış mahluk.
elchi
"kötü" kadın benzetmelerinin baş karakteridir. tipik özellikleri kuşaktan kuşağa geçer. edebiyatımızda da yerleri oldukça önemlidir. maazallah bu türün olmadığını düşünün...
alorarola
laf yetiştirmekte doğaçlama zanatçılarını ikiseksen uzatabilirler, hele üzerine argo kafiye betimleme ustalıkları görülesi ve duyulası hayranlık ötesi ablalardır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol