18 ağustos 2007 uçak kaçırılması

betterthan
atlasjet hava yollarina ait kibristan saat 06:15 te kalkan ucak 2 hava korsani tarafindan kacirilmis,pilot kabin kapisini acmadan antalya havalimanina inmistir,yolculardan bir kismi ucagin arka kapisi acilmak suretiyle kacmistir,an itibariyle 10 yolcu ve 2 murettebat halen ucagin icindedir.gelen bilgilere gore korsanlar ucagi amerikaya tepki icin kacirrmislar ve ucagi irana goturmek istediklerini beyan etmislerdir.

(bkz: bilgi sozluk haber ajansi)
imphotep
18 ağustos 17.00 uçağı diyarbakır istanbul yolcusu olarak duymak istemediğim bi haberdir..bizi bilgilendirip işkillendiren kişilere teşekkür ederimdir..bana haırlı yolculuklardır.
dccl
uçağın yolcuları arasında emre altuğ, çağla şikel, mithat körler’in olduğu doğrulanan bilgiler arasında. levent yüksel’in de uçağın yolcularından olduğu duyumları alınmasına rağmen doğrulanmadı henüz. dccl antalyadan bildirdi.
dccl
korsanlar teslim olmuşlar ve eylem sona ermiştir. hava korsanlarının kimlikleri belli olmuş. filistinli muhammed aziz ve türk reşad özlü.
alchoburn
kokpiti ele geçirememeleri... antalya’ya pilotların uçağı "tahran’a yetecek yakıt yok" bahanesiyle indirmesi... pilotların en son terketmeleri gerekirken uçaktan atlayıp kaçmaları... yolcuların arka kapıyı kırarak uçaktan atlamaları... bombacıların elinde plastik oyun hamurundan başka silah(!) bulunamaması...

çok ilginç bir kaçırma eylemi olmuştur sonuçta nitekim.
alchoburn
kadın ve çocuklar uçaktan serbes bırakılırken, erkek yolcuların uçağın arkasını (bazı haber merkezlerinin dediği gibi arka kapı falan değil, bariz uçağın arkasını) kırarak kaçmaları ile, dünya tarihine geçen bir uçak kaçırma eylemi olmuştur.

ya uçak çok dayanıksız ya da türk’ün gücü diye övünmeliyiz, bilemiyorum.

kırıldıktan sonraki kaçış anı için;

http://tinyurl.com/yortx5

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol