ömer faruk eminağaoğlu

benduruyorumsebagitti
the guardian gazetesine yaptığı yorumda islam’ı, nazizm ve faşizme benzetmiş kişiliktir.

"yargıçlar ve savcılar birliği başkanı ömer faruk eminağaoğlu, avrupa’ya islam’ı şikayet etti. eleştirmenlerin islam’ı bilmediğini savunan eminağaoğlu, "islam hristiyanlık gibi değildir, din devleti düzenlemek ve yönetmek ister." dedi.

the guardian gazetesine konuşan yarsav başkanı, ak parti’nin de şeriat sistemini getirme niyetinde olduğunu öne sürdü. örnek olarak da, gıda sektöründe helal stardardının getirilmeye çalışılması, müslüman ülkeler ile yapılan ikili anlaşmalar ve başörtüsü yasağını kaldırma girişimlerini gösterdi. avrupa birliği tarafından yapılan eleştirilere de tepki gösteren eminağaoğlu, ab’li siyasilerin türkiye’yi tanımadığını iddia etti. ak parti’ye karşı açılan davanın temel noktasının ’müsamahasızlık’ olduğunu öne süren eminağaoğlu, şunları söyledi: "şeriat sistemi tabiatı gereği diğer düşüncelere, inançlara ve adetlere müsamahasızdır. aynen italya’daki faşizm ve almanya’daki nazizm gibi, şeriat türkiye’nin hassas bir konusu. küçük bir kıvılcımla sosyal bir harekete dönüşebilir. osmanlı zamanında şeriat temelli bir sistemimiz vardı ve toplumumuz hâlâ onun izlerini taşıyor. "

ak parti’ye karşı açılan kapatma davasının ab kurallarına önem verdiğini ve avrupalı eleştirmenlerin türkiye’yi de, islam’ı da anlamadığını öne süren eminağaoğlu şöyle konuştu: "islam hıristiyanlık gibi değildir. sadece inanç boyutunda uygulanmasını amaçlamıyor, aynı zamanda devleti düzenlemek ve yönetmek de ister. islam ülkelerine bakarsanız türban sadece dinî inancın ifadesi değil aynı zamanda islamî rejimin de sembolüdür. türkiye islamî bir ülke değil, demokratik bir ülke. avrupa’nın bizi tanıması için sadece iktidarla değil diğer kurumlarla da görüşmesi gerekir."

------


doğru diyor, islam hıristiyanlığa hiç benzemiyor. benziyor olsaydı, mekke-medine çevresi ayrı bir devlet olurdu. bu bir.

ak parti’nin şeriatı getirme gayretinde olduğunu söylemiş. bilmiyorum dava orada, varsa elinde belge götürsün versin mahkemeye. yoksa da, kalp gözüm açık, bana malum oluyor falan desin, bilelim. oldu iki.

ak parti’nin şeriatı getireceğine delil olarak da; helal gıda uygulamasını müslüman ülkelerle kurulan ikili ilişkileri ve başörtüsü yasağını kaldırma girişimlerini örnek göstermiş.
helal gıda çalışmasını yapan hükümet değil, sivil toplum kuruluşlarıdır. koşer ne demek bilir mi acaba kendileri?
helal değil, asıl haram gıda çalışması yapılıyor olsaydı görüşünde haklı olabilirdi.
müslüman ülkelerle grup ilişki mi kurulacaktı? laik bir devlet karşısındaki ülkenin (ya da halkının) dinine bakarak mı ilişkiye geçiyor? ayy ne ayıp! başörtüsünü yasaklayan kanun maddesini gösterebilirler mi? ama ben onlara "özgürlükler ancak kanunla sınırlanabilir","anayasa mahkemesi yeni bir uygulamaya yol açacak yorum ihdas edemez, yasaları yorumlayamaz","hiçkimse kaynağını anayasadan almadığı bir yetkiyi kullanamaz" maddelerini gösterebilirim. üç olsun.

"şeriat sistemi tabiatı gereği diğer düşüncelere, inançlara ve adetlere müsamahasızdır"mış. mesela patagonya diye bir ülke var. orada da yok şunu dedin, şunu giyindin, şunu düşündün diye kulplar takılıyor insanlara. hukuk tersyüz ediliyor, katlediliyor.
fener rum patrikhanesi demokratik osmanlı cumhuriyeti döneminde kurulmuştu, doğru söylüyorlar. rum, ermeni, arap, sırp, arnavut, bulgar, romen, macar... bu kadar millet de iyiki o kaka osmanlı döneminde yokmuş. yoksa "şeriat sistemi tabiatı gereği....." dört.

bu adam bir hukukçu!

edit:bak kpss de açıklandı, kadrolar açıklandı, öpücüklerimi yolluyorum ilgililere. ve ak parti’yi savunmak zorunda bırakılıyoruz böyle zırvalara karşı. devam edin. süpersiniz.



benduruyorumsebagitti
sahte çürük raporu aldığı iddia edilen ve hakkında inceleme başlatılan kişi. senden benden de daha vatansever, atatürkçü.
incelemeler sonuçlansın, görelim bakalım gerçek neymiş.
benduruyorumsebagitti
gata’ya yeniden sevk edilmiş, 1988’de verilen rapor teyit edilmiş. çürük raporu mevzuata uygunmuş. geçtiğimiz günlerde, kardeşinin de çürük raporu aldığı yer almıştı basında.
*ve gata’ya gittiğinde bir tuğgeneral’in kendisini karşılayıp, işlemlerini takip ettiği...
(bkz: yorumsuz)
benduruyorumsebagitti
msb, yeni raporu: "çürük raporu teyit edildi" diye duyurdu. oysa son günlerde basında "askerliğe elveri$lidir" raporu verildiği haberleri çıkıyor. cumhuriyet’te değil bildiniz, hürriyet’te de değil yine bildiniz. (10 puan, 10 puan... 40 puan alamadınız, şampiyon olamadınız.)
sözkonusu bilgileri sızdıranlarla ilgili acilen i$lem yapılmalı! (sert oldu mu?)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol