illuzyonist edasinda mal satan pazarci

nickullah entryoglu
el çabukluğu ile, hızlı bir şekilde işini görüp de, müşterinin şaşkın bakışları arasında, satışını yapan jedidir, işinin ehli, illüzyonistlerin kralıdır efenim.

bilirsiniz, ki illüzyonistler el çabukluğu ile, göz yanılsamasına izin verirken, bizleri şaşırtabilecek aslında da olmayan sonuçlara sebebiyet verebilirler. işte, pazarcı da, illüzyonistliğin, el çabukluğu mesleğinin, çarşı pazar versiyonu, yeni çıkmış albümüdür bir bakıma. siz,

+ kaç para bunnar dayı. (aslında, domateslerin üstünde gocaman 50 ykr yazısı var, görmüyon mu diyebilir)
- kilosu 50 kuruş, iki kilo 1 lira...
+ 2 kilo ver üstlerden olsun, arkalardan koyma... demeden sizin 2 kilo diyeceğinizi, allah’ın sadece kendilerine bahşettiği ’gelişmiş tanıma güdümlü 7. his’’leri sayesinde anında anlaya pazarcı da, ellerinizi takip edemeyeceğiniz şekilde, takriben 5 bilemediniz 6 saniye içinde, görevini yapar, ve 100 metrede olimpiyat rekoru kırmış atlet edasında, paranızın üstünü çevirip de, ’’ allah bereket versin ’’ nidaları arasında sizi yolcu eder. siz demiştiniz değil mi, ’’üstlerden koy dayı’’ diyen. öyle bir şey oldu mu dersiniz.

işte hiç olmadı, pazarcıların bu yönünü görebilmek için bile, bu aktiviteye dahil olunuz, diğerlerini de oldurunuz; gidip de, ’’ben pazardan alışveriş yapmam’’ diyen sosyetik kılıklı modellerin yerine.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol