atatürk ün esine baksinlar

freagl dreams
başörtünün atatürk’e ihanet olduğunu düşünenler için dumur olmuştur bu herhalde velakin rte’nin doğruyu savunması abest olmuş yanlış adamın doğruyu söylemesinin manası yoktur. keza abdullah gül’ yerine eşini tercih ederdim doğrusu malum ikiyüzlü siyasetten ötürü.
instrument
atatürkün annesinin de başı kapalıydı, eşinin de başı kapalıydı. teyzesinin, halasının yengesinin de başı kapalıydı. çünkü o zaman herkesin başı kapalıydı. atarürk bu cumhuriyeti kurduktan sonra hadi hanımlar başlarınızı açın diyemezdi. kaldı ki o zamanlar kadınlar ne mecliste çalışıyorlardı ne de devlet dairelerinde.
freagl dreams
cumhurbaşkanlığı seçimini başörtünün tıkadığını söylemek aptallıktır. körlüktür görmemezlikten gelmektir başörtü kimsenin umrunda değil cumhuriyet düşmanından cumhuriyete başkan olmaz bunu idrak etmek zor olmasa gerek.
chavez
http://www2.mkutup.gov.tr/57a.html
http://www.bluepoint.gen.tr/ataturk/a46.jpg
hadi karşılaştırdık diyelim. ne diyecek ki rte acaba?
latife hanım zaman zaman soğuktan ve tozdan korunmak için başını kapatıyordu. hiçbir zaman türbanı siyasallaştırmadı. ayrıca uluslararası mahkemelerde türban konusunda türkiye aleyhine dava açmadı. peki başbakan bunu bilmiyor mu?
ama üzerine gitmemek gerek. yoksa:
(bkz: ananı da al git)
shevek
"bizim abdullah’ın eşi, latife hanım’a benzemek, örnek bir cumhurbaşkanı eşi olmak için başörtü takıyor" da diyebilirdi rte, yine ucundan kurtarmışız.
shevek
#634723

rte, "latife hanım çarşaflıydı sonradan çıkardı, öyleyse hayrunisa gül de önce çarşaf giyecek sonra bakacağız" demek istemiş de olabilir.

edit: sonra rte, abdullah bir araya gelip oturur bakarlar duruma, gerek var mı acaba çarşafı çıkarmaya diye, ama tabii gerek bulamazlar bu saatten sonra çünkü artık abdullah bir cumhurbaşkanı değil şeyhülislamdır ve latife hanım’ın herhangi bir konuda örnek alınması gerekmemektedir.

(bkz: şeyhülislam abdullah gül efendi)
beyaz komur
atatürk’ün eşi baş örtüsü takıyordu türban değil. gördüğüm kadarıyla hala aralarındaki farkı anlayamayanlar var .

(bkz: turban ile bas ortusu arasindaki farklar)

baş örtüsü takanlara saygı duyarız, severiz, baş tacı ederiz yeri geldiğinde; türban takanları...

bundan sonra da baş örtüsü ya da modern türbana geçmelerinin bir anlamı yoktur çünkü herkez gerçek yüzlerini görmüştür bu insanların.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol