bitlenmek

cocabora
ilkokul döneminde 50 kişilik sınıflarda bir kişinin bu canlıyı beslemesi sonucu oluşan ve tüm sınıfı vuran hadise.banyo yapmamak ve güzel temizlenmemenin sonucudur.ilaçları vardır,ama kimse uğraşmaz bunlarla.o yaşta birden saçlarını kısacık kestiren bir çocuk görürseniz teomanın papatya şarkısını dinlediği ve birine bir şey anlatmaya gidiyor anlamını çıkarmayın,bitlenmiştir.
onununkoru
başınıza tuhaf bir ilaç dökülür başörtüsü ile sarılır ve saatlerce kaşına kaşına oturmak zorunda kalırsınız. o yetmezmiş gibi bir de sık dişli tarakla derinizi yüzmek suretiyle bitler temizlenmeye çalışılır. kısacası bitler ve annelerin ortaklaşa yaptığı eziyettir.
elma sekeriiii
kucukken her cocugun ba$ina gelmi$ olan çin i$kencesi tadindaki olaydir.bit ilaci cikmadan once anne hatunu kafaniza ne gazlar ne kari$imlar sürüp ne kaynar sularla yikami$tir ama illet $ey cikmaz i$te.kafa deriniz yanma tehlikesi gecirir ka$ina ka$ina öleceginizi dü$ünürsünüz.bir gun gelir efsane ilac piyasaya cikar:
(bkz: kleen) bu özel kari$im kafanizin temizlenmesine hizla yardim edip cok sık di$li olan fircasiyla kaninizi emen o pisliklerden arindirir sizi.saglikli bir sac derisine kavu$manizi saglar.
öhömm.

neyse evet ayrica okulda saclar aranirken ogretmenlerin sanki cocuklara vebaliymi$ gibi davranip ellerine aldiklari 1 cift kalemle sac arasinda aramayapmalarini cok cirkin ve de itici bulmu$umdur hep,o ya$imda bile dü$ünün artik.ayriyeten de ben bunu unutmadim evet.

ha sen nerden bu kadar teferruat sahibisiniz derseniz evet ben de o bitlilerden biriydim.oh iyi ki de bitlenmi$im.
(bkz: gururlu turk evladi )
kalia
nedense her türk gencinin başına gelmiştir.pek de iyi anılmaz.özellikle ilk okulda her sınıfın bir bitlisi olur.herkese bulaştırır.
bir de eskiden özel ilaçlar yokumuş.(bkz: gaz yağı)
elma kurdu kurtcuk
genelde iyi temizlenmediğinizde başınızın kaşınmasına sebep olan küçük,öldürmesi zor böceklerdir ama sıkıntıdan bitlenenler de vardır.hadi canımm!demeyin başıma geldi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol