türkiye de her sene yapılan asfalt çalışmaları

ederleziavela
artık ıyıden ıyıye " oaghh ", " obarak ", " tubarak" * gibi cesitlı ses efektleri cıkarmama sebep olan hadise.

bilindigi uzere bir arac yolunun temeli asfalttan olusur.nedir asvalt ? rafırnerilerde petrol ayrıstırılır ve altta kalan sert katı katman bıldıgınız asvalttır.

gelelım belediyelerin turkiye’deki asfalt fetisizmine.

insana artık illallah dedırtır hale geldi bu calısmalar.trafıgın pıc olmasınamı yanarsınız, gerekli uyarı levhalarının ya da ıkaz lambalarının olmayısı nedenı ıle olusan kazalaramı..

(bkz: iki ucu boklu degnek)

teknolojı o kadar gelisti ki artık, asvaltın bile kalitelisi ya da cesitlendirilmisi kısaca alternatıfleri var.

(bkz: emilsiyon asfalt)
(bkz: sıvı petrol asfaltları)
(bkz: okside asfalt)
(bkz: katbek asfaltlar )
(bkz: jeosentetik asfalt )

gibi cesitli asfalt turleri mevcut.

sagolsun nedendır bılınmez turkiye’de her sene suregelen hummalı bır asfalt calısması olur.her sene onarılan yer tekrar onarılır ve bu boyle yılan hıkayesı gıbı uzar gıder.sanırım bu durum buyuk sehir calısıyor sloganının nasıl olustugunu betimliyor olsa gerek, zira buyuk sehır calısıyor yerıne, buyuk sehır surekli asfalt yapıyor olarak degıstırılse cok daha dogru olur kanaatındeyım.

ulan hava alanlarında bulunan pıstlerde asfalt, karayolu da asfalt.gelin gorun kı havaalanında mevcut olan pıstler her sene kontrol edılselerde pek fazla onarım yapılmamaktadır.cunku adamlar bır kereye mahsus paraya kıyıp 10 sene sorunsuz halde kullanabıleceklerı asfalt insa edebılıyorlar.

e beledıyelerımızın neyı eksık dıye sormadan edemıyor ınsan .neymıs efendım alt yapı yuzundenmıs,kanalızasyon yuzundenmıs, zemının yumusak olmasındanmıs gıbı cesıtlı bahaneler uretılebılır.

sen yap bakalım jeosentetık asfalt, bak bakalım zemının yumusak olmasını ıplıyor mu ?

ınanın turkiye’de belediye sıfatını duydugumda ılk aklıma gelen asfalt ve kaldırım gıbı hedeler oluyor.

hep boburlenıyoruz ya, kadınlara secme ve secılme hakkını dunya da ılk bız tanıdık, got yıkamayı ve banyo yapmayı dunyaya bız asıladık dıye.ama elin oglu avrupada bır asfalt yapıyor 5 sene daha ugrasmıyor.

galatasaray gıbı bır milletız yahu.sureklı gecmısımızle yasıyoruz, en ufak bır global atısmada, yok bız dunyaya got yıkamayı ogrettık, yok bız dunyaya ınsanlıgı ogrettık, yok kadına verılmesı gereken onemı asıladık vs vs. cimbom da boyle, her sene bız uefa sampıyonuyuz, bız super kupa sampıyonuyuz dıye avutur durur kendını.elın oglu 55.000 kısılık stadı cakıverır kadıkoy’un gobegıne " bız daha ıyısını yapana kadar en ıyısı budur " diye bır de tasak gecer ama galatasaray hala, bızım kupamız var falan filan der.

ulan her sene yapılan bu hummalı calısma, emek, personel, arac, gerec, zaman ve malzeme gıbı oldukca malıyetlı giderler dusunuldugunde ortaya mantıgın almadıgı bır dangalaklık seremonısı cıkıyor.neden pekı en kalıtelısı yapılıp beledıyelerın bu odeneklerı ya da personelın bu ıs gucu baska konulara aksettırılmıyor.

e tabı calısan beledıye gorunumu sıyasette cok onemlıdır.bugun kımı ankaralı ya da ıstanbullu ya sorsanız melih gokcek ve rte bu alanda cıgır acmıs kısılıklerdır.

evladım deme oyle rte beledıye baskanı olmadan once su evın sokagına asfalt mı doktuler gıbı kelamları az cok hatırlar gıbıyım. sankı bu durumdan bır zorunlulukmus gıbı bahsetmezler mı uyuz olurdum.

ulan bır boku yapıyorsunuz barı tam yapın.gıdın en kalıtelı urunu kullanın ve bu calısmaları yaparken, gereklı onlemlerı alın kı her sene bu yol calısmaları yuzunden trafık kazalarına sebebıyet vermeyın.

(bkz: ibnesiniz oglum hepiniz)

hepimizhiciz
her sene iktidarın ayrı bir tanıdığına kucak dolusu para kazandırması sonucu ortaya çıkan hadise.

her sene acaba bu sene başbakanın bilmem nesine ne kadar kazandıracağız dedirten, merakla her sene beklediğimiz olay.
idiamin
hadi iyi niyetli olayım, asfalt bozulmustur, bir sebebi vardır belki o yuzden degistiriyolardır.
peki kasisler neden senede 2 kere degistiriliyor bunu bir turlu cozemedim.
sirinsem gunahim ne
gelecek sene de asfalt çalışması yapılabilsin diye uyduruk yapılır.seçim zamanı gelince de halkın önüne icraat olarak sunulur.yandaşa para,partiye oy kazandıran bir kısırdöngü halinde devam eder bu.

(bkz: asfalt duası)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol