ped almaya gönderilen erkek çocuğun dramı

ederleziavela
kucuk emrah filmlerine tas cıkarabilecek kalite de ya da en iyi drama odulu alabilecek kapasiteye sahip utopik senaryo.

bircok erkek cocugun a nightmare on elm street’idir.tabi buradaki sokak, ev ile eczane arasında katedilen sokaktır.

gerci bu bokun henuz ne ise yaradıgını bilmeyen cocuklar icin, sorun teskil etmeyen bir hadisedir.

fakat ademoglu meraklıdır.ogrenmeye meyillidir.

nedendir bilinmez, kucuk erkek cocukları bu yaslarda kadınlar ile ilgili bırcok konuda pek utangac olurlar.oyle ki yıllarca eczane ile ev arasında mekik dokumanın faydasını gel zaman git zaman ogrenilirler.

dogal olarak ihtiyac sahibi olan anne ya da yasca buyuk ablaya ped’in ne ise yaradıgı sorulur.onceleri ne oldugu hakkında pek bilgi verilmez zira ped’in ne ise yaradıgını ogrenen cocugun bir daha asla eczaneye bu is icin gitmeyecegi bilinir.lakin bu durumu pek tasa yapmayan ebeveynlerde duruma pek aldırıs etmeden cocugu bilgilendirir.

abla "eki eki" efekti esliginde pek acıklayıcı bilgi veremese de acık sozlu, pek agzının ayarı olmayan anne direkt " am bezi " der.

evet zor surec artık baslamıstır.bayan eczacının neden size guldugu de boylece su yuzune cıkmıstır.

annenın ya da ablanın olası rahatsızlanmalarında mecburen is basa duser.kıvıramaz, yırtamazsınız zira isin ucunda aile esrafının saglıgı vardır.daha dogrusu bu bir gerekcedır aksi takdirde konu eli masalı babaya iletilir.

artık gule oynaya ev ile eczane arasında katettıgınız yol gercekten elm sokagı gıbı gorunmektedır.hele hele eczanenın kapısına melul melul bakarak her an freddy babanın cıkacagını dusunursunuz.

ya allah, iman gucu, muslumanın kılıcı keskındır mantıgı ile girilen eczaneden kırmızı sarap gibi cıkarsınız.es kaza ped seffaf bir posete konulmussa siki tuttugunuz an bu andır.

olaylar gelisir.
bloody mary
eczacı hanım teyze bilir ki, bu çocuk kendisine almayacaktır bu mereti, insan doğasına aykırıdır ilk önce..onun için bu çocuk hiç dramatikleştirmemelidir durumu, normaldir, bakkala ekmek almaya gidermişçesine, gönül rahatlığıyla almalıdır pedi..hatta keyfini çıkarıp sallaya sallaya, milletin gözüne soka soka dolaşabilir sokaklarda, bok atacak biri çıkarsa ailenin bayan bireylerine gider zaten..
nickullah entryoglu
özelikle annenin belirgin bir biçimde baskın olması durumunda da, çocuğun öyle ya da böyle ped almaya gitmesiyle sonuçlanan ve de çocuğun eciş bücüş olmasına sebebiyet veren dramdır. zira, çocuk annesinden bir bir talimatları aldıktan sonra, ’’nasıl yedirdim la gururuma’’, ’’nası taşırım ben onu şinci’’ gibilerinden düşüncelerin arasında, mahalle bakkalı kasabı, ve de muhtarı akabinde de, kahvesinin önünden geçerken, kıvrım kıvrım olur. gerçi, bu dramın sahibi çocukluktan çıkmış, geceleri arkadaş tayfası ile kahveye pişpirik atmaya giden, ’’ o el senin, bu el benim’’ diye takılan bıçkın 18-20 arası delikanlıdır, fakat yine de, annesinin ’’git oğlum ped al, git oğlum yoğurt al, git yarın günüm var zırt al pırt al’’ isteklerini geri çeviremeyen kişidir...

$aka lan $aka. günümüzde, erkeğin de, kadının da eşit olduğu ön görülürse, toplumda bir iki tane dangalak, ’’aaa, bak denyoya ped almış, eve gidince g.tüne de takar la bu şinci’’ diyecek diye, ped almamak yanlıştır efendim. yeri geldiğinde, hatun tayfası da, ’’ben markete, eczaneye gidiyorum’’ derken, sizin ’’ karıcım, giderken bi kutu klasik okey al, gelince bi güzel zikicem’’ isteklerinize karşılık verebilmelidir. (biraz dandirik bir örnek oldu, ama idare edin işte.)
kasif
ev ahalinin kadın bireylerinden biri kendini kötü hissediyordur ki, sokağa çıkamıyordur ki, evin apartman kapıcılığı görevi tanımlanmış erkek kardeşi hemen seferberlik ilan edilerek bakkal ya da eczaneye göndermenin yolu aranır.

- necmiii?
+ efendim abla?
- al oğlum şu parayı, bana bir kotex al, ama kanatlı ve normal olsun. üzeri kalacak, onunla da kendine şu son zamanlarda çok sevdiğin cipslerden alıver, tamam mı? ne alacaksın, tekrarla bakimmm?
+ bir tane ko... kokkeee...
- kotex oğlum, kotex. tekrar et bakimmm...
+ kott... kotex.
- aferin. para üzeriyle de kendine istediğin şeyi alıver işte. ama unutma bak, normal ve kanatlı olacak.
+ ya abla, ne bu kotex mi her neyse ?
- kadın bağı oğlum, kadın bağı. hem ne uzatıyorsun sen, git şimdi, evlenince öğrenirsin karından!
+ hee ablam, öyle olsun.

gel zaman, git zaman bizim nemci büyür, kadın bağının ne olduğunu öğrenir. evin kadın ahalisinden biri yine kardeşini bu gereklilik için ilgili yere göndermek ister.

- nemci, bana bir ped alır mısın canım?
+ ne alacam allasen! utanmıyor musun kendi kişisel sorunun için beni buna alet etmeye?
- ama, hebe... lebe... gak... guk...
+ bundan gayri kendi sorunun için kendin git. senin ayıbına ben ne diye muhatap olayım ki!

ve anlaşılır ki evin çocuğu delikanlı olma yolundadır. size lazım olan bu gibi hallerde sağlam bir kız kardeş/abla yahut bir annedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol