türbanlı bayan kasiyer aranıyor

ederleziavela
insanları inanclarına ve kılık kıyafetlerıne gore sınıflandıran, bazı gerici yurdum ticarethane sahipleri tarafınca, ticarethanelerının camlarında bir fotomodel edası ile poz veren ilan cesiti.

tabi bunların gazate ilanları, sarı sayfalarda cicek acan cesitleri de mevcut.

ulan bır de bas bas bagırırlar bu ulkede ıbadet ozgurlugu yok, bu ulkede sınıf ayrımcılıgı yapılmakta, bu ulkede neden basortu ıle unıversıteye gıremıyoruz diye.

sanırım bu durum etki tepki olsa gerek.
esrakesh
en azından adamların niyetini ortaya koyan eylem.

şimdi bilen bilir büyük şirketlerde falan ilanlarda çaycı bile alsalar detaylı ilan verilir kimse türbanlı istemiyoruz demez ama kimse de türbanlı olanı tercih etmez.

ama bu ilanda adamların ne mal olduğunu biliyorsun en azından ona göre başvurursun ha doğru mudur dersen hangi işimiz doğru ki derim abidin...
simplist
kasiyerlerin türbanlı olmaları halinde müşteriyle daha az ve gerektiği kadar konuşup, işini daha hızlı yapacağını düşünen işverenlerin/yöneticilerin eleman arama ilanı.
kadın, erkek, -20, +18, 18-30, vasıflı, vasıfsız, v.b. gibi bir sürü özel durum belirten iş ilanı varken sırf "türbanlı" yazdığı için ayrımcılık olduğunu düşünenlere hayret ve selam ederim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol