osman murat ülke

scaremonger
’94 yilinda vicdani reddini aciklamis, bununla ilgili olarak 1996’da tutuklanmis, 3 sene tutuklu kalmistir. daha sonra insan haklari mahkemesine dava acmis ve dava da vicdani reddin demokratik bir hak oldugu kanisinda gorus birligine varilmis, turkiye suclu bulunmustur. ayrica hapisaneden ciktigi gun, 8 yil sonra yine vicdani retci olan mehmet tarhan’in serbest birakildigi gunle aynidir.
kurutulmus kelebek
izmir savaş karşıtları derneğinin kurucusu,bu derneğin acılısından bir kaç gün sonra yaptığı açıklama sırasında askere çağrı evraklarını yakmış, ve vicdanen bir insanı öldürmenin, bunu bir ülkeyi kendi ülkesini korumak için yapmanın bile kendisini yanlış olduğunu söylemiştir.
1996 yılında tutuklanarak ankara mamak askeri cezaevinde 701 gün yatmış, kaçmış yakalanmış, üniforma giymeyi reddetmiş ve bunları yaparken halkı kandırmak gibi salakça bir nedenle askeri mahkemede dava konusu olmuştur.
sonunda aihm’ye dava açmış 10 sene süren dava boyunca parmakla gösterilmiş, üzerinde kocaman bir çarpıyla gezmek zorunda kalmış, seçebildiği için dışlanmıştır.
10 mart 2007’de clara immerwahr ödülünü izmir’de düzenlenen bir törenle almıştır.zira kendisi yurtdışına çıkamamaktadır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol