tanrı türk u korusun

duncan mac leod
götümüze girebilecek entrylere örnek teşkil eder niteliktedirler.duvar yazısıdır.sözlükte bunu görüp de ağzımıza sıçacak sosyalistler olduğu biline biline yazılmıştır...

bir diğer türü için:

(bkz: dünya türk olsun)
freagl dreams
eshefle karşılanıp gülerek uğurlanan söylemdir. türkiye’ye bakıyorumda bu tanrının korumuş halimi acaba? günden güne memleketin amına koyuluyor tanrı eliyle müslümanlık ağzıyla tanrının türk’ü koruyacağından emin miyiz?
anti irtica
türk ün yeryüzünde ,tutun irticacısından ,bölücüsüne kadar olan bilimum pisliklerden korunmasını güden temennisidir duasıdır...

bazı dara kafalara haliyle geniş gelebilir lakin,alışmaları lazım...
asiri dozzz
bu kadar pisliğin içinde yaşarken çokça sarfetmemiz gereken,fakat bunun neden kötü karşılandığını anlamak istemediğim(!)yürekten temenni.
bgat
tabii ki nihal atsız’ın bolca kullandığı bir söz olduğu için ve günümüzde de atsız’ı örnek aldıklarını söyleyen bir sürü akıl-erdemden yoksun insan topluluğunun çeşitli forumlarda insanlık dışı yazılarını okuma olanağına sahip olduğumuz için bu düşünce bir yere kadar açıklanabilir. çünkü düşünce şudur muhtemelen: "eğer bu adamlar her yerde tanrı türk’ü korusun diyorlarsa, kesin bir terslik vardır." ve dolayısıyla ırkçılara hitap eden bir cümle olarak hafızalarda yer edinmiştir.

bir de bu konuya bakış açısına göre, cümlenin algılama şekli de değişebiliyor. türk kelimesi bir ırk olduğu gibi aynı zamanda türklük de türkiye’de yaşayan insanların ortak değeridir.

ve şu da çok önemli bir konudur ki, eğer kafamızı anti-ırkçı bir seviyede sürekli uyarılmaya hazır bir şekilde hazır bulunduruyorsak , tarihte söylenmiş birçok şeyin ırkçılık kavramına yakın olduğu konusunda da kendimizi ikna edebiliriz. çünkü çok ince bir kavram ve şu zamanda küçük bir söz bile ırkçılığa uzanabiliyor.

tanrı türk’ü korusun cümlesi, ülkenin ırkçı kesiminin sloganı olmasaydı galiba bu kadar üzerinde durulmazdı. ya da böylesine bir tepkiyle karşılanmazdı.

yüce önderimiz atatürk, türk ve türklük kavramı üzerinde çok defa durmuştur. mesela atatürk’ün "muhtaç olduğun kudret damalarındaki asil kanda mevcuttur" sözü, nasıl oluyor da ırkçı bir söz olarak algılanmıyor bazı çevrelerce onu da anlamak mümkün değil. sebebi de şu: anti-ırkçı uyarıcı sistemi burada "türk’ün kanının asil" olduğunun söylendiğini göremiyor mu? türk’ün kanı asildir de diğerlerinin ki değil midir? türk’ün kanının diğerlerinden ne farkı vardır da asil oluyor? öyleyse "tanrı türk’ü korusun" sözüne bir dolu laf eden kişilerden bunun da açıklamasını bekliyorum. ancak "ne mutlu türküm diyene" sözünü bile başka tarafa çeken sözde anti-ırkçı, ideolojiyi hayat meselesi olarak kavramış, mide bulandırıcı şekilde kavramlara boğulmuş boş teneke sesinden farkı olmayan kesimin buna da kendi içlerinde çelişkiye düştüklerinin farkında olmadan cevap yetiştireceğinden eminim.

tanrı türk’ü korusun sözü bana göre "tanrı ülkemizi korusun" sözüyle eşdeğerdir. ırkçı kişilerin sloganı olmuş diye bu cümleye önyargıyla bakmıyorum. zira kafaları bulanık o ırkçılar, sitelerinde önderlerinin atatürk olduğunu bile söylüyorlar, ne alakaysa, bu insanlar atatürk’ü bile kavrayamamış bir algılama düzeyine sahipler. tanrı türk’ü korusun sözünü de ne şekilde algıladıkları şüpheli.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol