birtakım şeylere çok sinirlenmis bilgiç modeli

scapegoat
öncelikle;
(bkz: birtakım $eylere çok sinirlenmi$ yazar)

$üphesiz ki sözlüğümüzde genellikle rastladığımız ve diğer sözlüklerde de görebileceğimiz(tabii diğer sözlüklerde bilgiç modeli olarak göremeyiz, yazar, suser, herneyse) bazı $eylere kar$ı olmaya çalı$an, böyle yaparak farklı olduğunu, cool takıldığını dü$ünen bilgiç/insan/yazar modelidir(sadece dü$ünür, pratikte pek i$e yaramaz, en azından bazı insanlara kar$ı pratikte sıçar).

daha da açmak gerekirse;
bu tip bilgiçlerin kimisi erkeklere kızmı$tır, kimisi kendisi kar$ısındaki ki$i ondan ya$ça daha genç olduğu için onunla alay edercesine konu$ur yani akılın ya$ta değil ba$ta olduğuna inanmak istemez(belki i$ine gelmez), kimisi zamanında bilgi sözlükte resmi olmayan cemiyetlere kar$ı çıkar, sonra "hey ben deği$tim tamam mı?" der, kimisi popülist akıma kapılır iktidara söver(kimin popülist olup kimin olmadığını anlamak o kadar kolay değil ama anlaşılıyor bir şekilde), kimisi sen nasıl benim partime söversin der iktidara sövene söver(söver belki doğru kelime değil, kankalarla seri eksi oy verilerek sövülebilir ya da houstondan msn adresi alınır, oradan sövülür/tehdit edilir, sözlükte böyle hareketler yapmak ho$ değil ama msnden olur), $imdi bunları okuyupta; " de get lan dürrük böyle $eyler nasıl olur? adamın götünden kan alırlar kamil kan! " diyen bilgiçlerimiz olabilir, onlara buradan amerikan aksanıyla; "öğvren de geğl" diyorum.(bu noktada ideolojik bir imgeleme yoktur)

sonuç olarak bu model mensubu bilgiçlerimiz kendilerini çok farklı hissederler, insanlar onları anlamamaktadır ve bu konuda gerçekten çok sinirlenmi$lerdir(ya da öyle göstermek istemektedirler). farkedilmeyen bir nokta, bütün bu farklıyım tavırlarının tabiri caizse amına koyan bir gerçek ise büyük benzerliklerin yanındaki o küçük farkların hiç bir önemi olmayı$ıdır. sonuçta bu interaktif ortamda herkes bildiklerini payla$mak yeni $eyler öğrenmek amacıyla bulunmakta(bazı arkada$lar hatun/erkek kaldırmak, ego tatmini için aramızda olabilir onları saymıyorum),herkes insanca bildiklerini payla$sa, bilmediklerini dinlese, birazcık objektif olabilse bu "farklıyım ben anlıyor musun? bütün insanlar/benimle aynı fikirde olmayan insanlar gerizekalı ve ben onlardan nefret ediyorum" anlayı$ının tipik bir ergenlik sorunu olduğunu kavrayabilse, yaratmaya çalı$tığı farkı ilerlerken fark yaratmakta kullanabilir. farkını o $ekilde kullanmadığı takdirde olduğu yerde dönerken yanında dönenlere bok sıçratmaktan ba$ka bir i$e yaramıyor bu farklılığı(farklılığı varsa tabi, ama bok sıçrar her $ekilde, buna engel te$kil etmez bu eksiklik). oh sosyal mesajımı verip farklı/havalı/cool bir bitiri$ yaptım. bitti.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol