ilim ve yayma cemiyeti

janthamade
11 ekim 1951 yilinda kurulmus bir cemiyettir. amblemlerinde ay-yildiz, mesale ve kitap bulunur. ilk yonetim kadrosu:

av. seniyüddin başak (başkan)
vehbi bilimer (başkan vekili)
nazif çelebi (umumî kâtip)
cemalettin tunç (muhasip)
yusuf türel (üye)
hamid çağil (üye)
mazhar sündüs (üye)

ilim yayma cemiyeti, kuruluşundan iki yıl kadar sonra, o güne dek yaptığı ve ileride yapacağına kanaat getirilen çalışmalar ve hizmetler sebebiyle 10.02.1953 tarih, 4/169 sayılı bakanlar kurulu kararı ile “umumî hizmetlere hâdim” (kamu yararına faaliyet gösteren) dernek statüsünü kazanmıştır.

lim yayma cemiyeti, orta öğrenim için inşa ettiği okul ve yurt binalarını hizmete sunmanın yanı sıra, yüksek öğrenim öğrencileri için de çeşitli yerlerde yurtlar açmış; ayrıca, imkânsızlıklar içerisindeki kabiliyetli öğrencileri desteklemek için (1963 yılından itibaren) burslar vermeye başlamıştır.

1973 yılında ilim yayma vakfı’nı kurmuş; böylece yüksek lisans ve doktora öğrenimini özellikle teşvik edip desteklemeyi hedeflemiştir.(burs veriyor ama almak icin nereye basvurulacagini bulamadim bilen varsa soylesin lutfen)

türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı, 29 mayıs 1996 tarihinde ilim yayma cemiyeti’ne bir şükran plaketi sunmuş; ayrıca hazırlanan belgede, “türk milli eğitimine yapmış olduğunuz katkı her türlü övgü ve takdirin üzerindedir. bu değerli hizmetiniz, mutlu ve kalkınmış büyük türkiye idealinin anıtı olarak daima şükranla anılacaktır...” ifadelerine yer verilmiştir.

iste boyle bir cemiyettir. ayrica cemaat ve tarikatlerin hepsine ayni mesafede duran hic birinin himayesine girmeden hepsine kucak acan ilim irfan yuvasi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol