abd ye yağmur duası yapmak

betterthan
fethullah gulen’in sakirtleriyle beraber yaptigi hadise,hocam turkiye icin yapaydiniz daha hayirli olmazmiydi diye sormak istiyorum buradan

ilgili haber;

zamanında gerekli önlemler alınmadığı için kuraklıkla yüzyüze kalan türkiye çareyi yağmur duasında arıyor. günlerdir ülkenin dört bir yanından yağmur duasına çıkan vatandaşların görüntüleri geliyor ekranlara. sonunda diyanet de yağmur dualarıyla ilgili bir karar alarak miraç kandili olan cuma günü camilerde yağmur duası edileceğini açıkladı. ancak susuzluğa karşı umut bağlanan yağmur duaları için okyanus ötesinden tepki geldi. amerika’da yaşayan fettullah gülen, yağmur dualarının yapılış şeklini eleştirdi. yağmur dualarındaki görüntüleri eleştiren gülen, “böyle televizyonu çağıracaksınız, kameralar çalışacak. öyle şovla, yağmur duası olmaz ” dedi.

elbiseni tersine çevir

kişisel internet sitesindeki ses dosyasında kuraklık ve susuzluk konusunu değerlendiren fettullah gülen,abd’ye gittiği yıl hiç yağmur yağmadığını, beraberindeki arkadaşlarına yağmur duası yapmalarını istediğini belirtti ve “ertesi gün yağmur başladı. o gün bugündür yağıyor” dedi. gülen yağmur duası ile ilgili görüntüleri şöyle eleştirdi: “televizyonun verdiği şekilde gördüm. öyle olmaz o mesele. o mesele icabında yüreğin durur, yüreğin durur bayılırsın yere yığılırsın, elbiseni tersine çevirirsin, allah resulü öyle yapmış ve saatlerce durmuş. ”

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol