hacı

0 /
asar
1 . din buyruklarini yerine getirmek icin hacca gitmis musluman.
2 . kudus, efes vb. kutsal bir yeri ziyaret etmis olan hristiyan.
ankakusu
atv’de mart ayinda yayimlanacak dizi. dizide cumhuriyete, devletine, ulkesine bagli, muhafazakar, kayserili bir isadami ile radikal islamci oglunun hikayesi anlatilmaktadir.

kayseri her ne kadar radikal islamcilikla ilk akla gelen illerden biri olsada cok az radikal islamci vardir. kayserili muhafazakardir ama radikal islamcilikla baglantisi yoktur.
myysteriouss
dizinin bir bölümünnde amerikan bayrağı yakılır,anti-amerikan sloganlar atılırken halk gerçek sanmış ve katılanlar olmuştu hatta polis bile gerçek sanmış,küçük bi kargaşa çıkmıştı.tv göstermişti pek gülmüştüm.bir de bu karikatür olaylarının üstüneydi tabi fırsat bu fırsat deyip atlamış halk.kurtlar vadisi gibi birşey olacağını da duymuştum yani gerçekleri gösteren yine türkiye’deki.bakalım nasıl birşey çıkıcak.
ankakusu
atv’nin aylar oncesi reklamini yaptigi sonradan yayin ilkesine ters dusuyor diye yayinlamaktan vazgectigi ve show tv’ye kaptirdigi dizi.
myysteriouss
diziyle ilgili bazı açıklamalar için:
http://www.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=vataniki_detay&hkat=1&hid=9001
ayrıca 21:45’te başlıyormuş bu akşam.
ankakusu
ilk bolumuyle yogun tartismalara neden olacagini dusundugum dizi. cunku haci karakteri daha ilk bolumde hakkinda suphelerin bulundugu said i nursi ve nurculugun onemli kitaplarindan biri sozlere acikca bakmistir.
oyle ki sanki sansasyon yaratmasi icin kitabin on yuzu ve kocaman sozler yazisi kamera tarafina dogruydu.

eh bu durumu hos karsilamayacak cevreler cok. bakalim ne olacak.
boslukta bos olamayan adam
show tv’nin yeni dizisi. sanırım çekilmesine karar verilirken:
"biz(show tv) kurtlar vadisiyle türkiye’nin yeteri kadar ağzına sıçamadık bir de yurdun bu yaralarını kaşıyalım bakalım bu sefer tatmim olacak mıyız?" gibi düşünceler geçti. yoksaki bu kadar tehlikeli konular bu denli kurcalanmamalı.
ne yani yetmedi mi 15 yaşındaki çocukların ağır abi havasıyla köşe bucak polat alemdarlık yapması, busefer ne olacak tarikatcı gerici gençler türeyip de orduya mı düşmanlık beslicekler ya da türban zaten yurdum gündeminde yeteri kadar büyük bir sorun değil mi? ne öyle üniversite’ye ,düzene meydan okurcasına bir kahraman edasıyla perukla okul sınırından atlamalar zaten yok mu böyle giren öğrenciler niye bir kışkırtma edasıyla sunuluyor bunlar, maksat ne?

independence
bir kere ilk defa bugun gozume carpan, sakalli ve dini butun insanlarin da ataturkcu olabilecegine dair kimi konulari i$leyen dizi.ya da sadece 7/8 dakika baktigim icin tamamen yanli$ anlami$im ben, bilemiyorum.
evrendeki en mutevazi insanim
orduyu tukaka gösteren, türbanlıları da süper iyiniyetli olarak gösteren art niyetli dizi. ülkede biraz diyaloğa ihtiyaç varken bu dizide iki tarafı düşman olarak gösterip insanların aklına bu şekilde sokmaya çalışmanın tek amacı olabilir.
dizi toplumsal gerginlikleri beslemeye çalışıyor çünkü reytingini bu gerginlikler sayesinde sağlıyor. gerginlik sayesinde her iki taraf da diziyi pür dikkat izliyor.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol