sözlüklerdeki solcu cogünlük

betterthan
son donemlerde gozlemledigim olay.

oyleki hangi sozluge baksaniz,tayyipe giydirmeler kufurler,asagilamalar,siyasetini begenmemeler,devamli bir protesto hali durumlari v.s olmaktadir,sanki sozluklerde bu durum populer kultur olma durumu haline gelmistir,oyleki bir sozlukte tayyipi ovucu bir sey yazmaya gorulsun aninda tu kaka ilan edilip yerden yere vurulur hatta provakator damgasi bile yiyebilirsiniz,diger cogunluk ise darbe yanlisi olmakla solculukla deniz gezmis basliklari acmakla populerligine populerlik katmaktadir.

ancak secim sonuclarinda bir kez daha gorulduki 2 kisiden 1 kisi akp ye oy vermistir yani sagcidir ve tayyip destekcisidir.sozluklerde ise bunun tam tersi bir durum soz konusu sozluk yazarlarinin yuzde 80 gibi bir ortalamasi devrimcidir ihtilalcidir ve solcudur.

burada cikan sonuc sudur,biz sozluklerde yazmaktan solu guclendirmeye firsat bulamayan bir milletiz,sozlukler kapansin da solu kuvvetlendirelim diyesi geliyor insanin.

idiamin
solcuların dısarıya daha acık olmaları, sorunlarını, dusuncelerini tartısmaya ve bunları altlarını doldurabildikleri bir zemin uzerinde savunmaya daha yatkın olmalarının dogurdugu sonuctur.
sagcıların ne yazık ki okumaya ve tartısarak gelistirme dusuncesine yakın olmamaları da bu sonucu tetikleyen en onemli etkendir.
freagl dreams
solcu yaftasından ziyade aydınlanmış bilinçler denirse makbul olacaktır. insanlar solcu doğmazlar okurlar, okudukça yaşadıkça aydınlanırlar yani örneğin hiç bir öğretim kurumu komunist yetiştirmez kendi kendine olan bir şey.
bloody mary
sozlukte, dünyadan haberi olmayan yolda dağıtılan dondurma, çikolata vs.ye kanıp oy kullanan ve türkiye’nin çoğunluğunu oluşturan amcaların, teyzelerin yazarlık yapmamasından dolayı olabilecek durumdur..
kalipso
sol gençliğin daha sosyal olmasından kaynaklanan sözlüklere hücum durumudur. fakat sandıklara yansımaması dolayısıyla seksenlerdeki bazı gazetecilerin sırf çıkıntılık olsun diye solcu görünmelerini hatırlatmaktadır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol