öğrenciye ev vermeyen ev sahibi

sirinsem gunahim ne
üniversite kampüslerinin yakınında ya da öğrencinin yoğun olduğu bölgelerde evi olan ev sahibi ise allah belasını versin.

ulen göt senin o kıçı kırık evinin değeri o beğenmediğin öğrenciler yüzünden en az %50 değerlenmedi mi?iki katı paraya kiralayabiliyor musun?ee ne istiyorsun o zaman öğrencilerden?

son söz:genelleyen adamlardır.bir öğrenci kötü çıkmışsa bütün öğrenciler aynıdır mantığı güderler.
bb
esasında salaktır. normalde alacağı kiranın 1,5 katına kiraya verebilir evini öğrencilere. çok kişi o kirayı bölüşüyorlar diye vicdan azabı da çekmez.
sicaksutorbasi
$ımarık ve yüzsüz olandır.vermeye zar zor ikna olur üstüne artislik yapar.$artlar ko$ar.
3 ki$i kalacaksınız 1 ki$i daha gelicek olursa 250tl fazla ödersiniz der.tahliye taahhütnamesi imzalatır illa.o olmadan da vermez evini.kiradan haftada bir eve gelir yada arar sonrasında.sikilesidir.
akhillius
veripte öğrencinin canına okuyanları daha çoktur. olamayn fiyata verirler öğrenciye. nasılsa ana/baba para yollamaktadır gurbetteki oğluna/kızına. sankim öğrencinin canına okumak farzmış gibi yüksek fiyatla verirler. yedik mi lan evinizi.
nickimi pisi 7
odun almaya para bulamayınca evdeki dolapları söküp yakan, apartmanın merdivenlerini basketbol oynayarak inen, çöplerini balkonda biriktiren...vs. örnekleri duyunca "evime yazık, aileye veririm, tertemiz kullanırlar" diye düşünen beyinsizdir. düşünemez ki, kapora veya peşinatalayım ve evimi temiz kullanacaksınız, yoksa bu aldığım paradan keserim, hatta geri tek kuruş alamazsınız demeyi. insan evladı düşmeyegörsün, bir tekmede öteki insan evladı vurma kaygısındadır. tek odalı bir ev için yalvartır dururlar.
işin şu yönüde vardır; içlerinde gerçekten iyi niyetli olanlar mevcuttur ve onlar parmakla gösterilecek ender ve güzel insanlardır. gelin görün ki istisnalar kaideyi bozmamaktadır.
sallandıracaksın bunlardan bikaç tane taksim’de, bakalım veriyorlar mı vermiyorlar mı?
(bkz: öğrenciysem insan değil miyim ulan).
tokalon
neden vermemekte olduğunu tuhaf gereksiz sebeplerle açıklayan,düşünsel yeteneği oldukça zayıf ve asla bu entryleri okumayacak olan,kıroyum amma para bende lafzını sırtına bir yerlere yazma isteği uyandıran,belki de hayatta alacağı tek riskin öğrenciye ev vermek olacağı insan müsvettesi türüdür.
greyfurt
fıskiye gibi kusarken aynı anda anıran üniversite gençliğini bizzat görmüş olabilitesi yüksek kişidir.

"evi olan verir öğrenciye, hem evi hem aklı olan narenciye..." demiş atalatımız. (orhun yazıtlarında okudum bu özlü sözü. ispat edebilirim. götür beni göstereyim)
angelus
muhtemelen evini kiraya vermeyen ev sahibidir. yoksa neden versin evini öğrenciye durduk yere. ben olsam ben de vermem.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol