munir ozkul sahnesi

bloody mary
’68 kuşağı öğretmenlerin açmış olduğu sendika binasının alt katında bulunan ve istanbul eğitimciler derneği kültür salonu adıyla kurulan bu sahne zamanında çoğu seminer, toplantı ve tiyatro gösterilerine ev sahipliği yapmış..fakat 12 eylül sonrası bu sahnenin faaliyetlerinden men edilmesiyle sahne harap olmuş bir vaziyette..
yaklaşık 26 yıl kullanılmayan sahnenin kullanılması için tekrar izin alınmış ve şimdilerde mask-kara tiyatrosu burayı onarıp kullanılacak hale getirmek için elbirliği ile işe girişti..
sahneleyecekleri oyunların gelirleriyle eksikleri giderilecek olan sahne istanbul’da bir tiyatro sahnesini daha hayata geçirecek..işte bu sahnenin adı da münir özkul sahnesi olacak..
unutmadan en yakın zamanda tamamlanmasını dilediğimiz bu sahne, aksaray pertevniyal lisesi’nin hemen arka sokağında bulunmakta..
freagl dreams
68 kuşağının önde gelen devrimci gençlerinden deniz gezmiş ve ibrahim kaypakkaya’nın forumlar düzenlediği kitlelerle buluştuğu sahnedir.

uzun yıllar zeki göker önderliğinde ankara birlik tiyatrosu tarafından kullanılmış olan tiyatrodur aynı zamanda. ilyas salman, ayşe emel mesci, ilkay akkaya, macit koper, coşkun büktel ve yavuz özkan’ın çalışmalar yaptığı 12 eylül döneminde kapatılmış salondur.
hepimizhiciz
şimdi mask-kara tiyatrosunun yapmış olduğu "bir bilet al, bir tiyatro koltuğunu tamir ettir" kampanyası ile tekrar canlanacak olan tiyatro sahnesi.

bunun için ne yapmak lazım? 11 ağustosta nazım hikmet kültür merkezindeki gösteriye gelmek lazım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol