ma vie en l air

melankomik
her yıl onlarcası çekilen romantik komedi denen türde bir film uzaktan bakılınca.

ama öyle böyle değil. o kadar samimi, o kadar sıcak.. ekran başından kalktıktan sonra da saatlerce yüzünüzde buruk bir gülümsemeyle dolaşıyorsunuz.

kısaca, eski olaylara takılıp kalmamamız gerektiğini, ne zaman, nerede, neyin, başımıza ne şekilde geleceğini asla tahmin edemeyeceğimizi anlatıyor diyebilir miyim? derim ama filmdeki yüzlerce gülümseten ayrıntıyı atlamış olurum.

aşk acısı çekenlere, çekmiş olanlara, çekmeyi düşünenlere, hayalperestlere, ilaç gibi bir film...

fransız filmlerine olan hayranlığımı bir kat daha artırmış olan filmdir ve ayrıca yazmazsam çatlarım : çok şiriiiiiiiinnnnn!!
cocabora
aslında ilk izlemeye başladığımda gıcık bir avrupa filmi zannettim konusu bile olmayanlardan.ancak zaman geçiyor,istemeden gülüyor seviyor insan filmi.
uçakta doğum yapmış,bu yüzden tüm seyahatlerinde bedava bilet hakkı bulunun başrolümüzün uçaktan korkması,uçak mühendisi gibi bişey olması ,ama sırf bu fobisi olduğundan hayalindeki kıza ulaşamaması yüzünden başa gelen romantik-komik olayları anlatan franzsız filmi.
scaremonger
marion cotillard’in basrolde oynadigi film. duz romantik komedilerden cok farkli, replikleri egreti degil, yani adamlar hurraaaa diye basmamislar romantizm overdoseunu, kisacasi olculup bicilmis.

ya da ben tamamiyle marion cotillard’in etkisi altinda boyle yaziyor-um, olabilirim...
rumuz pilis tiray egen
bana romantik komedinin ne olduğunu öğreten film. sinema nasıl yapılırın sorusunu ilginçtir ama bir çok sahnesinde cevaplıyorlar. dünya sinemasına uzak ama dünya sinemasına göz kırparak siktirin lan ordan diyen bir film. anlatıcısı olan filmler doğru yerde doğru anlatıcı kullanıldımı hep güzel olmuştur. bu filmde başro anlatıcı olarak seçilmiş ve her anlattığı karenin doluluğuyla beni kendisine hayran bırakmıştır.

filmde bir mustang şarkısı var ki dinledikten sonra hemen google’a girip müziği bulmak istiyorsunuz ne var ki kolay bulunmuyor ben hala indiremedim. ama youtube’dan dinleyebilirsiniz.

serge gainsbourg - ford mustang

izlememiş olanlara şiddetle tavsiye ediyorum.

türkçesi havada aşk var

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol