peniste eğrilik

x
penis eğrilikleri doğuştan olabildiği gibi sonradan da gelişebilir. bunlardan bahsetmeden önce, erkekte penisin cetvelle çizilmiş gibi her zaman düz olmadığını, bazen sağa ya da sola, bazen yukarıya, bazen de aşağıya doğru eğrilikler gösterebildiği bilinmelidir. bu eğriliklerin derecesi ve cinsel ilişkiye engel olup olmayacakları önemlidir. hafif derecede eğrilikler normal sınırlarda kabul edilmekte, cinsel ilişkide hiçbir zorluk ve problem oluşturmamaktadır.

1- doğuştan eğrilik: vücudun yapısı ile ilgili bir problemdir. çeşitli yönlere doğru olabilir. cinsel ilişkiye engel olacak derecede fazla değilse (30°’den fazla) hiçbir tedaviyi gerektirmez.

2- sonradan gelişen eğrilik: peniste sertleşmeyi sağlayan süngerimsi dokuyu saran sert, sağlam zarda bölgesel kalınlaşmalar oluştuğunda, genişleyen penise bu kalınlaşan bölge ayak uyduramamakta, bu kısma doğru bir eğrilik oluşmaktadır. peyronie hastalığı denen bu durumda, sert doku elle hissedilebilir. bu durumdan erkekler büyük huzursuzluk duyarlar. sert doku, kanser türü bir doku değildir. tedavisi oldukça uzun zaman almakta, bazen ameliyat gerekli olabilmektedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol