zeyno baran

cihanmusul
neocon düşünce kuruluşu hudson institute uzmanı. nixon center’dan
transfer oldu. güvenlik, enerji, avrasya ve türkiye uzmanı. gazeteci ahmet
uran baran’ın kızı. annesi ise gazeteci füsun mutlu. gazeteci zafer mutlu’nun
da üvey kızı.31 ocak 1972 doğumlu. zeyno baran avusturya kız lisesi’nden 1991 de mezun oldu. abd’nin en prestijli siyaset okullarından stanford üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler okudu.
kemal derviş’in dünya bankası’ndaki ekibi arasında yer aldı.
1996’dan beri washington’da çeşitli kuruluşlarda görev aldı. think tank hayatına abd’nin önde gelen düşünce kuruluşlarından csis’te (center for strategic and international studies) bülent ali rıza’nın başkanlığını yaptığı türkiye programında başladı. 1998 de csis’te gürcistan programı’nı kurdu. özellikle kafkasya ve enerji sorunu üzerinde yoğunlaştı. 2003’te nixon center’da çalışmaya başladı. uluslararası güvenlik ve enerji programları masası başkanı oldu. üç yıl çalıştığı nixton center’dan 2006 nisan’ında ayrıldı ve hudson institue’a geçti. bu geçişe neden olarak nixon center’ın aşırı realist politikalarını gösterdi.

halen hudson institue’un avrasya politikaları programının başkanı.bu yılın nisan ayından beri de hudson institute’da türkiye masası şefi.

babası hürriyet’in ilk moskova, sonra da atina temsilciliğini yapan ahmet uran baran. zeyno baran, abd dışişleri bakan yardımcısı matt bryza ile yakın arkadaş. bu arkadaşlığın bu yıl içinde evlilikle sonuçlanması bekleniyor.

bryza, 1 mart tezkeresi geçmeyince türkiye’nin şiddetle cezalandırılması taraftarıydı.



neye hizmet ediyosun sorusunun sorulacağı kişidir

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol