chp nin seçim sonuçlarına ilişkin raporu

chavez
chp merkez yürütme kurulunun seçim sonuçlarına ilişkin hazırlayıp parti meclisine sunduğu rapor.
tıpta bir kural vardır:
teşhisi doğru koy ki, doğru tedavi edebilesin.

teşhis aşağıda, karar sizin ...

işte ayrıntılar:

chp seçim yenilgisini ikinci cumhuriyetçilere, tarikatlara, abd ile ab’nin desteklediği “belirli batılı odaklara” ve sorosculara bağladı...
chp merkez yönetim kurulu (myk) seçim sonuçlara ilişkin raporunu tamamlayarak parti meclisi’ne sundu. raporda, chp’nin 2002’de yüzde 19.39 olan oy oranını yüzde 20.68’e çıkararak 2. parti olduğu, ancak bu sonucun beklentileri karşılamadığı ifade edilirken, akp’nin ise beklenti ve tahminlerin üzerinde oy aldığına işaret edildi. raporun, “seçim sonuçlarını akp lehine etkileyen bazı temel faktörler” başlığı altında bir dizi saptamaya yer verildi. rapordaki bazı satırbaşları şöyle :

beyin yikadi: ikinci cumhuriyetçilik söylemi adeta resmi ideolojiye dönüştürüldü, sayıları az ancak medya üzerinde etkinlikleri yüksek olan ikinci cumhuriyetçiler adeta beyinleri yıkadı.

tarikatlar: son 5 yılda türkiye’nin iç güvenlik dahil devlet kurumlarını, ticaretine, eğitimine ve medyasına derinine sızmış, adeta onları kuşatmış olan tarikatların (abd’ye sığınmış tarikat da dahil olmak üzere) akp iktidarına yönelik desteği yoğunlaştı.

abd ve ab’nin desteği: abd’nin irak’a müdahalesi sürecinde akp iktidarının izlediği teslimiyetçi politika ve ab ile ilişkilerimizde hükümetin ulusal çıkarlarımızla örtüşmeyen titrek duruşu, belirli batılı odakların akp iktidarına yönelik desteklerini daha da tırmandırdı.

kürt kökenli yurttaşlar: akp’ye destek, giderek büyük kentlerin varoşlarında yaşama tutunmaya çalışan kürt kökenli yurttaşlarımız arasında da yaygınlaştı.

imamlar yapti: dinin en geniş anlamda siyasi amaçlarla kullanılması , halkımızın dini duygularının sömürülmesi , cami hocalarının önemli bölümünün akp propagandasında aktif rol üstlenmesi anadolu insanı üzerinde etkinlik sağlandı.

merkez sağ: merkez sağın bütünleşememesi ile sağda oluşan çözülme sonucu akp’ye destek aktı.

yanli medya destekledi: başta trt ve devlet tarafından devralınarak seçim sürecinde elden çıkartılmayan radyo ve televizyon kuruluşları olmak üzere, yazılı ve görsel medyanın çok önemli bölümü iktidar partisinin propagandasına omuz verdi. rtük sessiz kaldı.

rüşvetle oy aldilar: partilerin seçim harcamaları denetlenemedi. seçim rüşveti niteliğindeki gıda torbaları ile seçmene para dağıtılmasına göz yumuldu.

ysk duyarsiz kaldi: propagandanın yasak döneminde telefon üzerinden erdoğan’ın sesi ile yüzbinlerce vatandaşımıza ulaşılarak akp propagandası seim anına kadar sürdürüldü, ysk duyarsız kaldı.

istikrar bozulur endişesi: ihtiyacının üzerinde miktarlarda ülkemize giriş yapan sıcak para ile dış kırılganlık tehdidi altındaki ekonomik koşullarında “yüksel reel faiz-düşük kur” sürecinden yararlanan sorozcuların ve diğer tuzu kuruların, döviz üzerinden borçlanmış olan kobi’lerin, tüketici veya konut kredisi kullanan halk kesimlerinin “iktidar değişmesin/tek parti iktidarı sürsün” saplantısı ile akp’ye yöneldi.

imf: imf’nin örtülü onayı ile aldatmacı sosyal politikaların cazibesine kapılanlar akp’ye destek verdi.

kaynak ali öztunç vatan

camurhan
baykal hegomenyası ve chp örgütünün başarıslığı nedenleriyle beraber altına imzamı atacağım rapordur. yalnız gözardı edilen bir şey var: başarıssan bunu nasıl başarılı hale getirebilirsin?
chp bunu yapmıyor hala. suçu güç odaklarına atacağına çalış, çalış, çalış.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol