siyasi tarih

lan kelimesine bayilan yazar
oral sander’in 2 ciltlik kitabı. ilk ciltte 1918 öncesi ele alınırken, ikinci cilt 1918-1994 yıllarını kapsayan genel bir değerlendirme içeriyor.

önemli olaylar baz alınarak bölümlere ayrılan kitap siyasi tarih hakkında ne aşırı detay ne de magazinel bilgi veriyor. mutlaka okunmalı...
schumi
bu eserin aslı yine eski bir mülkiye profu olan fahir armaoğlu’nun 19. yüzyıl dünya siyasi tarihi ve 20. yüzyıl dünya siyasi tarihi adlı kitablarıdır. 19. yüzyıl 800 sayfa, 20. yüzyıl 1000 sayfa civarındadır. oral sander de fahir armaoğlu’nun öğrencisidir. oral sander de fahir hocanınkine benzer olan siyasi tarih kitabını yazmıştır. fahir hoca’nınkini baz alarak söylüyorum, hayatta hiç bir kitap okumadıysanız ve kitap okumaya hiç niyetiniz yoksa dahi bu iki kitabı okuyun. sayfa sayısının çokluğu gözünüzü korkutmasın, o kadar akıcı bir üslupla hazırlanmış ki asla sıkılmıyorsunuz.
mmkurabiye
oral sander çok lezzetli yazmıştır bu kitapları evet, herkesin okuyup anlayabileceği dilden anlatmıştır yüzyıllara yayılmış olayları iki ciltte.
fakat; sadece onun yazdığı iki ciltlik bir eser ile siyasi tarih tanımı yapmak çok doğru bir yaklaşım değildir.
nitekim siyasi tarihle ilgili bilinmesi gereken en temel şey onun siyasetin tarihi olmadığı, uluslararası ilişkiler tarihi olduğudur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol