ne düşünuyorsun

imgoindeeperunderground
insanlarin sevgililerine sik sorup daralttigi cumlelerden bir tanesidir. susan bir insanin muhakkak cok onemli seyler dusunuyor oldugunu zanneden bunye hemen bu soruyu sorar. halbuki insan devamli dusunmez ya da bazen cok onemsiz seyler dusunuyor olabilir mesela fasulyenin neden gec pistigini.. genelde bu sorunun cevabi "hic" olur, bu cevabi alan insan inanmaz, yetinmez, "nasil hic" diye sorar, zorlamaya devam eder sabri. ta ki "anneni dusunuyorum" gibi bir cevap alana kadar.
ups
en nefretlik sevgili sorularindan biri.bu soru ne kadar sik soruluyorsa o iliski o kadar bitmeye yuz tutmustur.soyle ki herseyden once insanin her zaman kendine ozel bir tarafi vardir ve olmalidir bu yuzden kimse karsi tarafi herseyiyle taniyamaz zaten ask da iliski de bu bilmediklerimize,bilmememiz gerekenlere de guvenmeyi gerektirir,eger guvenilmiyorsa birseyler catirdamaya baslamistir..
sinirsahibi
genel itibariyle battaniye yari ortulu dururken sorulan en fuzuli sorudur. zira cevap olarak bir hi$imla "ne du$uncem a.ina koyim dusuncek hal mi kaldi" seklinde cevap verilirse hic bir sey dusunulmeden olay mahalinden uzaklasmak gerekir ki en dogrusu budur.
bir diger kullanim alani ise fikir sormaktir. ancak algida secici insan bunyesi bu kismi zor algilar.
independence
-ne du$unuyorsun a$kim?
-afrikadaki aclari, afganistandaki cile cekenleri, dogayi, hayvanlari.
-ah du$unceli a$kim benim.
-ya bi siktir git zirtapozcan.ne du$unecem.ay sonu gelmi$, kira gelmi$, elektrik su telefon faturalari gelmi$, cepte be$ kuru$ yok, cep delik cepken delik sen hala ne du$unuyorsun diyorsun bana ya.
civeng
facebook’da msn gibi ileti girilen yerde yazan gri renkli şeffaf soru. gereksizdir kanımca, hangimiz onu okuyup da o soruyu cevaplıyoruz ki. ey zuckerberg duy bizi, kaldır o soruyu, bırak boş kalsın...
telsiz arkadasi
insanın düşünceleriyle bile yalnız kalmasına engel olan soru; ansızın sorulur, tüm düşünceler puf diye uçar gider alt üst olur. ama bazen de çok karamsarlığa düşüp düşüncelere boğulduğunuz anda gelir, can simidi etkisi yapar, sarılırsınız o an hiçbir şey demeden sorunun sahibine...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol