rusya ile imzalanan deklarasyon

imgoindeeperunderground
rusya devlet baskani putin ve cumhurbaskani sezer arasinda dun imzalanmis ve aciklanmis deklarasyondur.
soyledir;

1. siyasi, ekonomik, kulturel ve diger konulardaki iliskiler surekli ve duzenli gelistirilecek.
2.bm guvenlik konseyi, genel kurulu ve diger ana organlarinin etkinliginin artirilmasi icin isbirligi yapilacak.
3.bm, agit ve uluslararasi kurulus organlarinda yapilacak secimlerde karsiliklilik esasina gore destek verilecek.
4.uluslararasi guvenligin saglanmasi, terorizmin cesitli tur ve sekilleriyle mucadele basta olmak uzere guncel risk ve tehditlere karsi ortak mucadelede bm, agit, avrupa konseyi ve diger uluslararasi kuruluslar ile isbirliginin guclendirilmesini destekleyecekler.
5.taraflar, uluslararasi baris ve guvenlige yonelik yeni bir tehdit olusturan terorizme, kitle imha silahlarinin yayilmasina, kacakciliga, yasadisi uyusturucu ticaretine, yasadisi goce, insan ticaretine ve organize suc turlerine karsi, yururlukteki ikili ve cok tarafli uluslararasi anlasma ve sozlesmeler cercevesinde ortak mucadele edecekler.
6.taraflar, bm sartinda ongorulen ortak guvenlik sisteminin kuresel-bolgesel duzeyde etkinliginin artirilmasini, bm binyil bildirgesi ile onaylanan hedeflere ulasmak amaciyla bm’nin onderliginde 21. yuzyilin yeni risk ve tehditlerine kapsamli bir karsi stratejiyi desteklerler.
7.turkiye ve rusya, karsilikli guven ve saygiya dayali saglam bir temeli olan mevcut dostluk iliskilerini ve isbirligini iki ulke halkinin yarari icin cok boyutlu guclendirilmis ortaklik duzeyine yukseltmek hususundaki kararliligimizi ifade ediyoruz. boyle bir ortakligin bolgesel ve uluslararasi planda barisa, istikrara ve refaha katkida bulunacagina inancimiz gucludur.

hayirli olmasini dileriz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol