erkeklerin hemcinsleri tarafından aşağılanması

ali biberon
gerçek hayat’ta değil de sanal hayatta rastlanabilinesi acayip yüksek bir eylem. şu ana kadar ekşi sözlük dâhil, bütün türevlerinde ve klonlarında karşılaşabileceğimiz bir eylem. hatta yeri geldiğinde erkekliğini hatırlatan yeri geldiğinde de erkekliğinden soğutan aşağılama biçimidir. fakat birçok sözlüğü analiz etmeme rağmen, erkeklerin ciddi bir şekilde aşağılandığını en fazla uludağ sözlükte gördüm. çok enteresan. buradaki erkekler, hemcinslerini aşağılamayı ne kadar da seviyor. bir kızdan, bir kadından, hatta ve hatta bir bayandan çok, erkeği aşağılamayı yönelten eylem nedir? bunun sebebi merak konusu.

sözlükteki erkek yazarların çoğu, erkekleri aşağılayarak rant ve ranking elde etmeye sağlıyor. bu açık ara gözükmekte. fakat bu aşağılayıcı eylemlere biri dur demeyecek mi? bırak erkeğin erkeği aşağılamasını, bir insanın birisini aşağılaması hoş bir şey mi sorusu akıllarda dolaştırmakta. bir sözlük yazarının, yazarak ve bilgilerini göstererek, bir başkasının önüne geçeceği sözlük âlemlerinde, böyle aşağılıkça eylemlere başvurması da içler acısı.

bu da demek oluyor ki, hem cinsini aşağılayan birisi, aşağılıkların en aşağılıdır, en güzelidir.
insl
bu hemcins, bir erkeğin yeni sevgilisinin, eski sevgilisiyse aşağılamada sınır yoktur. neyseki kendisi bu duruma şahit değildir.
cunta
uygulayan da hemcins tabirine tabi olduğu için muhattap grupla kurulan,düzey etkisi önemsenmeyen, ilişkilerde yani bunların hepsinde karşı taraftan tam yetkili elçi kabul edildiğini düşündüğü -mecburen- sıradan olan temsilcisini hata yapmamaya zorlamak için uygulayıcının yapması gerekenler arasında önemli bir konuma sahip olmayan eylem.
isyankarmuhabir
herhangi bir cinse mensup herhangi bir insan hemcinsini gerek aleni olarak gerekse gizli gizli aşağılar. bunun sosyo ekonomik, sosyo politik nedenleri olduğu gibi sorunun asıl temelinde insan denen canlının sahip olduğu egolar yatar. insanlar egoları ile var olurlar. ayrıca bu aşağılama durumu ve biçimleri toplumdan topluma, kültürden kültüre de değişiklik gösterir. örneğin bizim toplumumuzda bir erkeğin güzel bir karşı cinsle beraber olması bile bir aşağılama nedenidir. aynı durum kadınlar içinde geçerlidir, bütün bunların altında yatan temel neden ise ego dur.

freud
ego
id
ata the wise
temel nedenin ego olmasının oldukça yanlış olacağı harekettir. zira ego; id ve süperego arasındaki bağlantıyı sağlar. bir insanın hemcinsini aşağılamasının asıl nedeni, üreme yarışında potansiyel bir rakibi elemektir. buna sebep olan kısımdan ise id sorumludur. dolayısıyla suçu egoya atmak oldukça yersiz olacaktır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol